USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«З бюджетом все добре, але грошей не вистачає», - Гройсман

18 Листопада 2016 15:31
Це третій бюджет Володимира Гройсмана. Два перших були прийняті ним в якості голови Верховної Ради України, третій - урядовий. Але це вже десятий публічний кошторис - раніше були і місцеві. Щодо бюджету-2017, Гройсман переконаний - той бюджет, який є зараз - це набагато краще, ніж ніякий, - пише Катерина Загурська на Hyser.

Він запевняє, що завжди ставився до цього поняття серйозно. Головний бюджет країни передбачає і визначає пріоритети розвитку на наступний рік. Сьогодні Прем'єр-міністр України впевнений, що в новий рік необхідно входити з бюджетом. І той бюджет, який є зараз - це набагато краще, ніж ніякий.

Бюджет на 2017 рік рік має дуже чітку структурованість, чіткі пріоритети. Його внесли до парламенту 15 вересня. Відповідно до процедур провели всі необхідні обговорення з депутатами. І зараз 3 листопада його перенесли на друге читання.

Цей бюджет передбачає ряд новацій: збільшення мінімальної зарплати в країні вдвічі - до 3200 гривень (до слова, як зауважив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, після збільшення мінімальної заробітної платні до 3200 гривень, близько 700 гривень піде на сплату податків); збільшення зарплати для вчителів, лікарів; забезпечення фінансування оборонної промисловості, будівництво доріг, охорону здоров'я. Влада має намір забезпечувати ліками громадян України, підтримувати аграрний сектор.

На думку прем'єра, бюджет чесний та своєчасний. І вже в грудні його мають прийняти, щоб перейти до виконання тих завдань, які стоять перед владою.

Володимир Гройсман вважає, що зробити можливо набагато більше, але в бюджеті, традиційно, завжди не вистачатиме грошей. Україні потрібно більше грошей фактично на всі сфери: і на освіту, і на охорону здоров'я, і ​​на армію, на модернізацію, на будівництво доріг, на багато речей. Але завдання влади - збалансувати бюджет, вважає політик. І цей бюджет є таким. У професійному підході до формування бюджету 2017 влада підійшла досить системно.

Щоб Україна могла жити без сторонньої фінансової допомоги і не просити кредити, потрібен прискорене економічне зростання. Для цього потрібно багато чого зробити. Це і дерегулювання, це і приватизація, зміна державного менеджменту державних підприємств, інвестування, відновлення промисловості. Володимир Гройсман повідомив, що зараз з Нацбанком ведуться розмови з приводу створення умов кредитування реального сектора економіки. Без інвестицій економіка не може розвиватися, вважає він.

Зі слів прем'єра, є багато людей, які дбають про державу. Але разом з тим риторика популізму нікуди не пропадає з вуст багатьох політиків. У такі важкі часи всі повинні об'єднатися навколо України і навколо її розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
заживемо Показати IP 18 Листопада 2016 15:36
3 200 мінус 700 податки мінус - 2000 комунальні - = страшно подумати!!!!!!!!!!!!
вже живемо Показати IP 18 Листопада 2016 16:13
денег - нет, но вы держитесь, хорошего вам настроения... нічого не нагадує...
234 Показати IP 18 Листопада 2016 17:28
все хорошо тарам-тарам маркиза, все хорошо, все хорошо. сгорело то, взорвалось это, а в остальном все хо-ро-шо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus