USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви

29 Листопада 2018 20:16
Вселенський патріархат на засіданні Синоду, яке завершилося 29 листопада, ухвалив проект конституційного статуту Української церкви, що є одним з останніх етапів для надання Україні Томосу, а також затвердив текст Томосу.

Про це йдеться у рішенні Синоду, яке є у розпорядженні ТСН.ua.

"У контексті попереднього рішення Вселенського патріархату щодо надання автокефалії українській церкві та підготовки до надання патріархального і синодального томосу Священний Синод схвалив проект конституційного статуту Української церкви", - йдеться у ньому.

При цьому остаточна дата проведення об'єднавчого собору помісної православної церкви України не називається. Проведення собору єпископів в Україні є одним з останніх етапів для створення незалежної (автокефальної) православної церкви - на ньому українські православні єпископи мають утворити нову церковну структуру та обрати предстоятеля, і вже він вирушить до Константинополя, аби співслужити зі Вселенським патріархом і отримати з його рук Томос.
Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 29 Листопада 2018 20:32
То вже теплiше
Василь Михайлович Показати IP 29 Листопада 2018 21:01
Дуже приємна новина !!! Накінець-то збудеться багаторічна і багатовікова мрія переважної більшості православних українців !!!!!!!!!!!!! В незалежній Україні буде своя православна канонічна автокефальна церква .
Анатоль_ до Василь Михайлович Показати IP 29 Листопада 2018 21:28
Так, брате мiй! Я також радуюся з тобою! Даже вже рюмочку пропустив вiд тих радощiв. I ще пропущчу рюмочку
Активіст Показати IP 29 Листопада 2018 21:03
Проект статуту де можна прочитати?
Всезнайко до Активіст Показати IP 29 Листопада 2018 22:18
У тому тому то й справа, що ніде...)))
Анонім Показати IP 29 Листопада 2018 22:26
Подивіться сам цей коротенький текст - там про томос нічого не написано. Лише про автокефалію. Чого ж так перебільшувати? Сам Варфоломей до журналістів не вийшов. Роздали лише оцей прес-реліз. No comments...
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 29 Листопада 2018 23:00
Це "автокефалiя"?-турки статут спустили незалежнiй церквi.голови включить ,якщо е що..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus