USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Втекла на Волинь із Грози від окупації, а повернулася, щоб поховати пів родини

9 Жовтня 2023 10:42
5 жовтня 2023 року росія забрала життя щонайменше 52 людей під час поминального обіду в селі Гроза Куп’янського району на Харківщині. Втратила половину сім'ї і Валентина Козир, яка з початком війни виїхала на Волинь.

Про це йдеться у репортажі «Української правди».

... До лампадок на пісочниці, зробленій із покришки від трактора, несуть квіти.

Одна з жінок у чорній хустці – Валентина Козир. Вона примчала з сестрою Ольгою з Волині, щойно дізналася про обстріл.

Росіяни вбили чоловіка Валентини Анатолія, доньку Ольгу, сина Ігоря та восьмирічного онука Ваню. Невістка Оксана у важкому стані в реанімації.

Андрій Козир, якого поминали 5 жовтня, та його сім'я – родичі Валентини по лінії її чоловіка.

Після окупації в 2022 році жінка поїхала з Грози на Волинь до сестри. Вмовити доньку Ольгу не змогла.

– Просила її: кинь будинок! Нічого не треба, аби живі всі були. Вона в мене патріотична, як і син, але вперта, вся в батька. Сказала, що залишиться. Тут свої, знаєте, могли мародьоріть.

Я взяла старшого внучка Владіка (14 років. – УП), і ми поїхали. Зараз він на Волині. З собою його зараз не взяла, щоб він всього цього не бачив, – каже пенсіонерка.

Доньку та чоловіка Валентина Анатоліївна розпізнала одразу.

– Не впізнала сина та молодшого онука (восьмирічного Ваню. – УП), – каже вже без сліз жінка. – Вчора здала ДНК. Там у морзі дитинка лежить. Не знаєм, чи наша.

– Нащо росіяни це роблять? – дивиться «крізь» репортера УП пані Валентина. – Не знаю, що їм сказати. Що я тільки вже про них не казала.

– Як я тільки дізналась (про трагедію. – УП), одразу сказала: «Валя, то свої здають!» – додає її сестра Ольга. – За гроші хтось зробив. Вони (росіяни – УП) знали. Знали!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus