USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Передвиборні інтриги: чи вдасться депутатам позбавити посади Валентина Вітра

22 Червня 2015 21:09
У Волинській облраді – чергові «скандали, інтриги та розслідування». Менше, ніж півроку залишилось до виборів у місцеві органи самоврядування, однак три затятих обранці громади, Олександр Свирида, Володимир Бондар та Святослав Боруцький, поставили перед собою мету – ініціювати дострокове зняття голови Волинської обласної ради Валентина Вітра з його посади.

Трійка депутатів дружно подала проект рішення про втрату довіри до очільника облради на розгляд чергової сесії, мовляв, серйозні справи відкладати не можна.

Сьогодні, 22 червня, під час прес-конференції вони озвучили низку претензій до високопосадовця, аби плавно «підштовхнути» медійників та громадськість до наступного епізоду дійства – «скидання з трону» недобросовісного, на їхню думку, керівника.
Зокрема, депутати підняли одне із питань, що уже давно «кружляє» у депутатських кулуарах, – розпродаж автомобільного парку Волиньради.

Так, новообраний у поточній каденції депутат облради Володимир Бондар зазначив, що протягом останніх шести місяців спостерігав незрозумілу діяльність голови обласної ради. З його слів, Валентин Вітер, використовуючи власне службове становище, розпродував через аукціон майно обласної громади за заниженими цінами.

Разом із тим його колега по позиції, депутат облради Олександр Свирида, пригадав випадок, коли, буцімто, родич Валентина Вітра придбав на одному із таких аукціонів автомобіль преміум-класу Skoda 2008 року за 67 тисяч гривень (згідно із курсом тих часів, ця сума становила приблизно 2500 доларів).

«Неважко здогадатися, що то – занижена ціна, адже справжня вартість такого авто – не менш, ніж 10 тисяч умовних одиниць», - запевняє обранець громади.

Як пояснює депутат, використання законних механізмів через ігнорування популяризації аукціонів дає можливість за заниженою ціною розпродувати комунальне майно області.
«Тим часом, обласний бюджет складається із коштів, що виручаються з продажу комунального майна.

Натомість, навіть перебуваючи у Луцьку, я маю інформацію, по якій ціні і коли були розпродані автомобілі Верховної Ради. Тож, якщо власник майна зацікавлений в раціональному його продажі, то треба, як мінімум, розмістити інформацію у ЗМІ, до яких облрада має відношення. Чи є це порушення моральним та кримінальним? Так, є. Якщо комунальне майно продається тільки своїм родичам, і то по заниженій ціні, то такий керівник не має права очолювати керівну посаду», - продовжує Олександр Свирида.

Окрім цього, з його слів, в аукціоні брали участь лише дві людини, одна із яких – підставна.

На закиди, чому ж, все-таки, під час аукціону автівки продали за ціною в чотири рази нижчою за ринкову, голова волинської обласної ради Валентин Вітер під час власної прес-конференції зазначив, мовляв, такі речі краще запитувати у представників правоохоронних органів:

«Чому така низька оцінка автомобілів, і чому так мало коштів пішло до бюджету області, краще поцікавитись у наших правоохоронців. Бо усі рішення щодо вартості виставлених на аукціоні лотів приймає експертний центр. До речі, усі вони були оголошені в газетах центрального спрямування», - каже очільник облради.

Натомість Олександр Свирида пригадав про продаж на аукціоні нерухомості відпочинкової бази у селі Тросне - також, на його думку, за заниженими цінами.

Утім, депутат обмовився, мовляв, не дозволить цього зробити, бо має у планах «вдихнути нове життя» у базу, передавши її на потреби олімпійцям із Школи вищої спортивної майстерності.

«Саме тому проситиму залишити її у комунальній власності, бо, як відомо, спорсмннам завжди не вистачає часу на відпочинок та відновлення», - каже він.

Однак, народні обранці не могли полишити автомобільну тематику, тому «залишивши у спокої» Тросне, знову почали вести мову про авто. Цього разу вони оприлюднили лист Валентина Вітера до начальника Волинської митниці Андрія Андрейківа, у якому посадовець просив головного митника посприяти у розмитненні трьох машин - Мercedes С 180, МercedesF 320, а також Volkswagen Transporter. У листі йшлося про те, що усі ці авто будуть доставлені у зону АТО на потреби батальйону Луганськ–1 та 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади.
І все б нічого, але усі три автомобілі не годяться для роботи у зоні бойових дій, бо є задньопривідними. Варто зазначити, що автомобілі з переднім приводом простіші в збірці, тому їх вартість нижча в порівнянні з аналогічними моделями з заднім приводом. Передньопривідні машини на прямолінійній траєкторії мають більш високу курсову стійкість. Задньопривідні автомобілі мають менший радіус розвороту і є більш маневреними. Задньопривідні машини важчі , але вага по осях у них розподілений більш рівномірно, що істотно поліпшує керованість автомобіля. У салонах задньопривідних автомобілів менше відчувається вібрація двигуна.Задній привід характерний для більшості автомобілів преміум класу.
«Такими авто дуже складно їздити в зимовий період. Та й жодний з командирів не підтвердив, що такі авто можуть згодитися у зоні АТО. Вони обурились, що їх ім’я використовують для злочинних дій. Ми звернемось до правоохоронних органів, аби з’ясувати, хто такі ці особи – Бобровський та Степасюк, про яких говориться у листі, бо батальйон заперечує, що в його складі є такі прізвища. Криміналу ніби й немає, але чи має право людина, яка, користуючись АТО, завозить собі мерседеси на територію України. Автомобільна тематика є присутня в діяльності голови облради протягом тривалого часу, і вона не сходить з його рук», - каже Олександр Свирида.

То чому ж не військові, а більш елітні авто намагались передати буцімто у зону АТО, знову ж таки, відповів Валентин Вітер:

«Це - авто 1998 та 1999 року. Дізнавшись про марки автівок, у мене викликало здивування, чого ці вони саме такі. Але я вирішив, що буду використовувати всі свої сили та можливості, щоб допомогти воїнам АТО та їх сім’ям. Тому я надіслав відкритий лист стосовно того, як можна допомогти, тому я відкрито звернувся до голови Ягодинської митниці. На митниці мені відповіли, що немає жодних можливостей переправити машини на Україну, окрім того, як повністю розмитнити авто. Тоді я знову звернувся до начальника СБУ і начальника Ягодинської митниці у Волинській області. На що була отримана відповідь, що митниця здійснює митне оформлення транспортних засобів відповідно до чинного законодавства. Тож, ці авто на територію України не потрапили - їх вивезли назад у Польщу», - розповів голова облради.


Варто зауважити, що Володимир Бондар та Олександр Свирида твердо переконані, що зазначені у листі відповідальними за транспортні засоби старшина батальйону Луганськ-1 Андрій Бобровський та старшина 128-ї ОГПБ Олександр Степасюк не мають відношення до військових структур.

«Але ж як мінімум 30 чоловік були свідками того, що командир батальйону Луганськ-1 виступав перед виконавчим апаратом облради, й весь виконавчий апарат це може підтвердити. Тому це клопотання я передав в СБУ, де мали індентифікувати їхні особи й вирішити питання про прийнятя заяви чи її відхилення», - каже Валентин Вітер.

Утім, Олександр Свирида заявив, що в один із робочих днів Валентин Вітер їздив в Одесу буцімто у відрядження, а насправді - на суд.

«Його місія полягала в тому, що голова облради повинен був давати неправдиві свідчення про колишнього начальника ГУ Міндоходів Волині Ігоря Сингаєвського. Ми хочемо, щоб Валентин Вітер самостійно озвучив інформацію про своє перебування в Одесі, і, якщо він спростує обвинувачення, то ми публічно вибачимось», - каже Свирида.

На це голова облради відповів, що справді у квітні перебував в Одесі, але у рамках відпустки, а не відрядження.

«Я запевняю вас, що ні в службове, ні в будь-яке інше відрядження я не їздив. Я їздив як приватна особа, на цей момент є підтверджене розпорядження, що я взяв відпустку. Коли тільки мене обрали головою, було клопотання до керівників регіоналів, щоб вони добровільно звільнили свої посади. Але до призначення чи звільнення Сингаєвського облрада не має жодного відношення», - запевняє посадовець.

Не підтвердив Валентин Вітер й чуток стосовно обговорення ним та депутатом Романом Микитюком ймовірність призначення останнього на посаду очільника Волинської митниці ДФС.

Нагадаємо, донедавна соцмережами «гуляла» світлина, на якій «руки вмілого фотографа» зафіксувала розмову очільника облради з екс-регіоналом Романом Микитюком біля стін державної структури.

«В силу обов’язків своєї посади, з Романом я зобов’язаний спілкуватися, як і з будь-яким іншим депутатом облради. Якщо мене з ним сфотографували, то у цьому немає нічого дивного. Є ще 88 депутатів, з якими я маю право вести розмову та де вважаю за потрібне. Але варто пам’ятати, що якщо людина потрапляє під закон про люстрацію, вона не має права займати посади в керівних органах», - пояснив посадовець.

Утім, наче з «рогу достатку», з уст депутатів Свириди та Бондаря, присутніх на прес-конференції на тему: «Втрата довіри до голови обласної ради Вітра В.С.», лунали й лунали нові звинувачення. Зокрема обранці громади підняли питання про те, що, голова облради не зробив жодного кадрового призначення під час сесійних засідань, натомість, з їх слів, він робив усі призначення кулуарно, одноосібно, всупереч рішенням комісії.

«Під час останньої сесії облради відбулось те, від чого «вуха стирчать», - каже Олександр Свирида.

З його слів, Валентин Вітер переконував депутатів не голосувати за проект рішення Віктора Прокопчука, згідно з яким пропонувалося, аби голова обради в міжсесійний період призначав лише виконуючого обов’язків начальника. Натомість він одноосібно призначав очільників комунальних установ області.

«Але голова облради має право призначати тільки виконувача обов’язків, і то терміном не більш, ніж на два місяці. Все інше приймається публічно і обґрунтовується», - каже депутат.

На це голова облради відповів, що за період його перебування на посаді через сесію пройшло 17 призначень керівників комунальних установ. І ось знову будуть нові.

«Я не підписую призначення одноосібно, усі вони йдуть через профільну комісію», - наголосив він й додав, що його ображають звинувачення і образи у напрямок депутатського корпусу:

«Дуже прикро чути закиди про бездіяльність депутатського корпусу. Це образливо. Тим часом з резервного фонду родинам загиблих виділяємо по 100 тисяч гривень, і заяви про те, що облрада не піклується про сім’ї загиблих воїнів АТО, дивно звучить. Крім того було виділено 1 мільйон для спілки Афганців. Бондар, Боруцький та Свирида використовують журналістів у поширенні провокативної та неправдивої інформації, а до мене з аналогічними запитаннями в очі не звертались. Тому мене насторожує, що вони вводять журналістів в оману. Тому звертаюсь до представників ЗМІ з проханням завжди вислуховувати другу сторону», - обурюється очільник облради.

Також він зазначив, що готовий відповісти за власні дії, але «все треба робити згідно із законом»:

«Страху в мене немає. Якщо депутати назбирають 27 голосів «за» мою відставку, ми це обговоримо під час сесії. Тут немає про що боятися, я готовий відповісти за свої дії. Але це вже почалась передвиборна компанія. Я розумію, коли роблять політичні інтриги, але коли звинувачують в корупційних діях, це вже переходить всякі межі. Є правоохоронні органи. Хай би звернулись туди. Я не проти, аби певні питання висвітлювали, але ж у правовому полі. До слова, я не побачив обіцяної ініціативи і діяльності з боку Володимира Нальковича, бо ще у період з квітня до червня він не подав жодного проекту рішення, завдяки якому район отримав хоча б якусь вигоду від того, що обрав депутата. Це брудні передвиборчі ігри. Незалежно від того, чи я перебуватиму на посаді голови, чи депутата облради, я буду робити усе на підтримку громади», - резюмував Валентини Вітер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
Людина Показати IP 22 Червня 2015 21:18
"Чесний" Бондар знову зявився на арені.Правду кажуть га*но не тоне. Які дурні люди, що обрали Бондаря. Правду кажуть чого бідний, бо дурний, чого дурний - бо бідний.
123 до Людина Показати IP 22 Червня 2015 21:34
Бондар марионетка і хапуга вже ми бачили як він керує, Боруцький алкоголик нехай прокурору розкаже як місяць назад у нетверезому стані дтп створив і втік! І Свирида усе житя краде без міри! Вітер теж не кращий але на відміну від них адекватний!
456 до 123 Показати IP 23 Червня 2015 09:56
Оцей ваш коментар на ВолиньПості теж вісить. Вам за це хоч нормально платять?
123 до 456 Показати IP 23 Червня 2015 11:55
А я що по вашому один волинь пост читаю) ? Дві однакові статі два одинакових комента. Мені ніхто не платить ! Можем зустрітися я вам роскажу свою думку , можете взяти з собою телебачення ) я вам гарантую буде дуже цікаво) судячи по вас то ви зі злодіями і марионетками заодне!
робітник до Людина Показати IP 22 Червня 2015 23:13
Потрібно по Бондарю справи відкрити за час його правління в області там стільки вкрав що Яник в шоці буде)))
Волинянин до Людина Показати IP 23 Червня 2015 15:27
Просто Володя спить і марить як знову почнеться період "Готелю Залєскі"!!! Отобули часи - водяря, баби, вірні друзі!!! До речі Володя танкіст!!! Це найбільш затребувана спеціальність в АТО!!! Володя - в АТО!!!
лучанин Показати IP 22 Червня 2015 21:25
А ще із бюджету області на вибори цього горе-партрійота було потрачено біля 400 тис. Чи не краще було ці гроші віддати на потреби сімей які втратили годувальника в АТО. І про яких тепер так виспівує Налькович. Від такої "активності" депутата нудить.
до до лучанин Показати IP 22 Червня 2015 22:32
ще не потрачено бо депутати не виділили цих грошей.А ці гроші були б справді не лишніми нашим мобілізованим і іх родинам.
Міся Показати IP 22 Червня 2015 21:45
Бондар щось перегинає. Продали Шкоду суперб 2008 року, а на фото шкода суперб 2011 року. Так само з Мерсом, який мав бути С180, а на фото мерседес Е- класу. Що ж він вводить людей в оману
Полісся Показати IP 22 Червня 2015 22:30
Чого Свирида так печеться про базу на озері Тросному? Мабуть сам хотів хапнути,але ж депутати проголосували про відміну рішення щодо приватизаціі.Так що нема про що говорити. Стидно що дехто робить піар обливаючи брудом інших.Якось не по людські.А Вітер керівник молодий і порядний і ми йому бажаємо успіхів.
Депутат Показати IP 22 Червня 2015 22:35
Боже з картинками прийшли!Оце то факти оце то докази.Стидно за колег.Вони щось перепутали
Колізей Показати IP 22 Червня 2015 22:51
Бондар з Давидюком сьогодні у місті тримають 15 ОСББ. Розводять людей як останніх лохів, грошей на рахунках ніколи нема, гроші використовують не за цільовим призначенням . Квартплату підняли, благоустрій відсутній . Давидюк на всі питання і звернення хамить або кидає слухавку, а ще міняє телефони. Офіс ОСББ ,,Колізей плюс'' і інших знаходиться не за місцем реєстрації та знаходження ОСББ , гроші ОСББ переганяють на своїх підприємців, працівники не оформлені Ось звідки гроші у безробітного. Куди дивиться прокуратура, правоохоронні органи міста. Журналісти проведіть розслідування ( в ОСББ де присутній ДАВИДЮК ГЕОРГІЙ - переважна більшість ним незадоволена) залучіть прокуратуру, правоохоронні органи , в людей терпіння вже немає, І знову рвуться до влади!!!
Цуманська пуща Показати IP 22 Червня 2015 22:59
Біля озера Тросне брат свободівця Миколи Давидюка, будучи на посаді голови Маневицької РДА, пороздавав землю - гарний доступ до води, піщаний пляж. Зовсім не те, що на базі відпочинку, де дві напівзогнилі халупи і дикі зарослі. Микола Давидюк горло дере за базу недарма - напевне, хоче приєднати територію бази до приватизованої братом земельки. От і корупція наяву!
Анонім Показати IP 22 Червня 2015 23:50
Вітер - це відображення того, що сьогодні діється в державі. Прийшли нові/ старі/ обличчя, які за короткий час надолужують, якби побільше хапнути. Не лукавте пане Вітре - ваша мета - крісло головного лікаря обласної лікарні, іншими словами: забезпечити грошовите майбутнє для себе коханого. Тому і створювалися вами ситуації по продовженню , а саме : не продовженню контрактів і з Іваном Миколайовичем Сидором, і з Валентиною Іванівною Касардою.... і з багатьма іншими. А поїздка в Одесу з відомим Балабеником....??????? Що саме страшне - це повна відсутність моралі , про совість цей чоловікі не знає.Посада голови облради знесла йому голову від вседозволеності..... А спекулювати на допомозі воїнам АТО - це великий гріх, гріх в оману вводити людей . І не важливо хто підняв питання недовіри - повірте і сьогодні на це треба мати мужність.... Бо і далі існує телефонне право і торги за замовчування цього питання.... Все не так просто... Але це вже допекло. Пане Вітре ідіть у відставку - ви це пообіцяли своїм партійцям, а вуха у вас всюди торчать.... Тримайте слово, не ганьбіть нас....
бог до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 00:10
вiдчуваю слова слабака скоро 1942 почнеться ми всix вас старих i нових по закону вiйськового часу в волинський лiс i не узнает дорогая какой в депутата был конец
123 до до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 08:27
Яка відставка? Бо так хочеться трьом "полумяним бійцям"?За перекручені факти?За наклепи? Не здавайтесь пане Голово.,Є така приказка всім добрим не будете.Не дадуть спокійно жити і працювати.Почули і побвчили їх "доказову базу" курям на сміх...
Лучанка до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 11:22
Сидора, пенька трухлявого, давно була пора гнати!Сраколиз януковичівський! На посаді людина може бути до певного віку, а цей маразматик вже давно перетнув межу.
as Показати IP 23 Червня 2015 00:03
не шановнi бондарь i майонезник свирида який на ленд крузерi пересуваеться ми вас на нуль перемножим будите на конях iздити по передовiй якщо своi авто в ато не передасте
Анонім Показати IP 23 Червня 2015 06:49
Ще той лендкрузер купити треба....
аs до Анонім Показати IP 23 Червня 2015 17:15
свирида що коліна затрусилися джипа шкода почекай ми до тебе доберемся
ПНХ Показати IP 23 Червня 2015 07:07
Бондар закінчив ПТУ №9 у Луцьку, далі щось потрібно розказувати......?
гнат Показати IP 23 Червня 2015 08:07
Вибори Бондара показали який в нас народ - така і країна! Нічого нового вибори не дадуть, знову прийдуть брехуни і хапуги! А що ви хотіли - самі обираєте таких, а потім жалієтесь...:(
Колизею Показати IP 23 Червня 2015 09:16
250 ОСББ, а не 15.
2500 до Колизею Показати IP 23 Червня 2015 14:25
а чого такі цифірки малі? не скупись. тоді скажеш, що хапнули ще на кілька мільйонів більше
Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 09:20
О Господи подіньте цього полішука Бондара ,ну ніяк не вгоминиться така непотрібна людина.Накрався,набрався. Куди рвеся.Люди скахменіться всіх,хто був при владі до 2014 року туди пускати зась. Ні однієї людини не повинно бути у владі,які були до 2014 року.Куди претеся ворюги.Читати страшно,дивитися страшно, одна корупція, одне злодійство і ніхто зупинити не може. Це така піарна люстрація, ми й такі дурні, чого вже так ще дурнішими робите. Люстрацію придумали, жебрака люструють, а злодії ще більше крадуть.Чекають,щоб ми дурнуватий нарід їх зупинить.
надзвичайний такотож до Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 14:23
а мене приколола ваша репліка і ще кількох коментаторів. якось відразу захотілося розугнати всіх, хто був при владі до 2014 року і сформувати до прикладу нову волинську облраду із коментаторів з ніками: Лучанка, бик, гнат,123, людина, робітник... а паном головою залишити вітра. Кумедно було б побачити як всі ви ходите щодня до вітру... Розуміння того, що навколо робиться у вас нуль... і думки ваші далекі від елементарного конструктиву. от так і вітер - звичайні люди взагалі не знають хто він і що зробив для області.а що ж знати, що зроблено було? прикриватися допомогою уачсникам АТО - це по вашому круто. Кожен хапуга, щоб свою бездіяльність прикрити кричить : я помагаю бійцям на сході!!!! б..ть, зроби щось і для всієї області, щоб тро тебе хоч дізналися... но думаю, що прокуратурка ще своє слово скаже...
123 до надзвичайний такотож Показати IP 23 Червня 2015 16:09
Тобі я бачу недоходить Вітер проти надзвичайного Бондаря злодюгі і брихуна , просто дитина. )))
надзвичайний такотож до 123 Показати IP 24 Червня 2015 10:34
погоджуюсь. вітер - дитина
Анатолій Показати IP 23 Червня 2015 09:25
Бондар ,нереагуй на ці коменти,бо їх пишуть Вітрові маріонеткі,а Вітер всерівно відповість поповній дуже швидко. В краіні кров льється в область труни їдуть, а той хабарництвом займається
бик до Анатолій Показати IP 23 Червня 2015 09:38
в тебе теж як в бондаря живіт опух від голоду і теж як свирида на джипі їздиш в туалет який бере 27л бензина на 100км. А на Волині одні маріонетки тут людей не має. ми і тобі ручки-загребучки повикручуємо щоб знав як красти ворюга я тебе знаю
баба Показати IP 23 Червня 2015 10:15
бачила недавно вітра, боруцького та дупутата від свободи вітіва які "обідали" в хатинці... ось і вся правда...
Помаранчева революці Показати IP 23 Червня 2015 10:49
Нехай Бондар ще вийме свої фотографії машини,яку йому подарував Колісник у 2005 році ,коли він був головою обладміністрації і розповість за які заслуги отримав подарунок .Побачивши ,що Гунчика Президент не збирається звільняти він активно зазіхає на крісло Вітра. Ще такого хабарника треба пошукати ,як він сам .!!!!!!!!!!!!
Цирк шапіто Показати IP 23 Червня 2015 10:53
Саме мерзко,що він прикривається Президентом
Жах Показати IP 23 Червня 2015 10:57
І правильно нехай Бондар займається своїм районом і яка потреба взагалі була в ньому.Скоро нові вибори
1 03 Показати IP 23 Червня 2015 18:37
Геть куца - за другом яником - геть!!!
Анонім до 1 03 Показати IP 23 Червня 2015 20:19
100%!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus