USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вусенко прийшла на виконком

7 Червня 2017 11:39
Екс-секретар міської ради Юлія Вусенко, яку звільнили рішенням міськради, 7 червня близько 11:30 години зайшла до зали засідань Луцької міськради, де відбувається засідання виконкому.

З нею - її представниця на суді проти Пустовіта, а також нардеп від "Самопомочі" Любомир Зубач.

Вусенко заявила, що прийшла,щоб побачити виконання рішення суду, який 2 червня частково задовольнив її позов про поновлення на посаді. Так, суд визнав нечинним та скасував рішення від 15 березня про дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко. В решті позовних вимог суд вирішив відмовити, зокрема, не скасував рішення міськради від 21 березня про обрання секретарем міськради Ігоря Поліщука.

У мотивувальній частині ухвали Луцького міськрайонного суду йдеться про те, що обрання на посаду та звільнення з посади секретаря є виключно компетенцією міської ради. І саме рада уповноважена виконувати рішення суду щодо поновлення екс-секретаря міськради Юлії Вусенко на роботі.

Натомість Юлія Вусенко сьогодні стверджує, що для виконання рішення суду рішення сесії не потрібне.

Сесія міськради, яка скликається завтра, зі слів Вусенко, буде не легітимною, тож вона хоче вже сьогодні побачити реакцію на постанову суду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОПРИЛЮДНИЛИ ПОВНИЙ ТЕКСТ РІШЕННЯ СУДУ У СПРАВІ ВУСЕНКО

Зі слів нардепа Зубача, який виступив з трибуни, наразі у парламенті не зареєстрували листа про проведення виборів у Луцьку встановленої форми. Представник "Самопомочі" стверджує, що присутній для поновлення на посаді "легітимного секретаря ради". Нардеп каже, буцімто міськрада "не хотіла визнати факт смерті мера".

Однак вже відомо офіційно, що лист щодо призначення виборів Луцького міського голови був поданий на розгляд Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВРУ відповідно до законодавчих норм. І вже сьогодні відбудеться голосування цього питання. Воно у порядку денному Комітету зареєстроване першим. Комітет розпочне роботу 7 червня о 15.00.

І тому цей факт абсолютно суперечить сьогоднішнім заявам народного депутата Любомира Зубача («Самопоміч»), який працює в комітеті з питань державного будівництва та за станом на ранок 7 червня жодного листа не зареєстрували (він, мовляв, дзвонив у секретаріат комітету).

Юлія Вусенко привела з собою ще й колишнього заступника міського голови Юрія Моклицю, але не відповіла, з якою метою той прийшов. Сам Моклиця стверджує, що прийшов на виконком, тому що йому цікаво як лучанину бути свідком того, що відбувається. Та наголосив, що підтримує Вусенко.

За станом на 11:50 Вусенко з супутниками пішла в кулуари міськради.

Уже за кілька хвилин вона виступила з трибуни і попросила повідомити відділ кадрів по своє поновлення на посаді секретаря протягом робочого дня сьогодні.

На що Ігор Поліщук нагадав, що виконав всі необхідні дії для рішення суду – завтра о 10 він скликав сесію з питанням про виконання рішення суду. Адже саме міська рада уповноважена виконувати рішення суду щодо поновлення Вусенко на посаді, як вказано у рішенні суду.

Ігор Поліщук також наголосив, що не є роботодавцем Вусенко, тож не може поновити її на посаді самостійно. Лише на пленарних засіданнях міськради вирішуються питання обрання на посаду секретаря.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, тож поновлення на посаді Вусенко може відбутися лише шляхом рішення міськради.

За станом на 12:20 в загальному відділі реєструють рішення суду про поновлення Вусенко на посаді.

Нардеп Зубач каже, що захисники Вусенко чекатимуть до завтра з виконанням рішення суду, після цього звертатимуться в правоохоронні органи

Нагадаємо, вчора на завершення робочого дня Юлія Вусенко прийшла з коротким візитом під стіни міськради доводити свою правомірність обіймати посаду, з якої її звільнили рішенням міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанка Показати IP 7 Червня 2017 11:44
Як вже достала та Вусенко!!!! Ото не хоче відірватись від кормушки!!!!!!
луцьк до Лучанка Показати IP 7 Червня 2017 12:29
а ти вже біля неї... ну, кормушки?
Анонім Показати IP 7 Червня 2017 12:19
Важко повідганяти від корита. Міська рада - гарне місце для заробітків!
Олекса Показати IP 7 Червня 2017 12:39
Зовсім ні. Переконаний що найбільше вона хоче- це нйшвидших виборів мера.
Як би там Показати IP 7 Червня 2017 13:50
не було, але усунули Вусенко з посади не зовсім законно, мякко кажучи, тому те, що суд її поновив, керуючись Законом,правильно, незалежно від особистих і професійних якостей Вусенко і відношення до неї інших.
Люся Показати IP 7 Червня 2017 14:02
Вусенко хочет на х..ре в рай заехать.
ОЛЕГ Показати IP 7 Червня 2017 14:57
Прийшла на виконком, а дальнобійники на Рівненській чекали ! Не можна так з клієнтами !
Льоня Показати IP 7 Червня 2017 15:30
Зовсім не знаючи цю жінку, відчуваю до неі антипатію, треба ж так вміти налаштовувати проти себе людей, жодного натяку на об'єднання та позитив, тільки роздор і склоки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus