USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд частково задовольнив позов Вусенко проти Пустовіта. Оновлено

2 Червня 2017 11:31
Суд частково задовольнив позов Юлії Вусенко проти Григорія Пустовіта та поновив її на посаді секретаря міськради. Як зазначив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини представник Григорія Пустовіта, вони подаватимуть апеляційну скаргу.

Про це стало відомо сьогодні, 2 червня, під час суду за позовом екс-секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко проти депутата міськради Григорія Пустовіта, який підписав рішення депутатів про її звільнення, та до міськради - щодо поновлення на посаді.

Ще на на початку судового засідання, заступник Луцького міського голови Григорій Пустовіт попросив перенести розгляд справи, оскільки з 2 до 4 червня перебуває в Литві.

Представники Вусенко наполягли на розгляді справи за відсутності Пустовіта. Суд ухвалив розглядати справу без Пустовіта.

Представник Ігоря Поліщука Віктор Веремчук повідомив, що матеріали службового розслідування щодо відрядження Вусенко перебувають у прокуратурі, тому не можуть бути надані зараз суду. Представник міськради Олександр Рачков не зміг з'явитися на засідання, тому що перебуває у відрядженні. Суд переходить до судових дебатів.


Представник Вусенко Володимир Гурін заявив, що прийняття рішення міськради супроводжувалося буцімто порушеннями законодавства. З його слів, винесення такого питання у день сесії порушує права депутатів. Дехто з обранців громади, мовляв, не знав, що такий проект рішення розглядатимуть і був відсутній на сесії. Звільнення Вусенко з посади, з його слів, не є наслідком припинення її повноважень як секретаря міськради. Також він стверджував, що повинна була відбутися відкрита форма голосування.

Варто додати, за припинення повноважень Юлії Вусенко як секретаря міськради проголосували 24 депутати, що складає більшість у міській раді.



Представник Вусенко вказав на відсутність рішення ради про звільнення секретаря міськради з посади. З його слів, звільнення можливе лише після рішення ради про вакантність посади міського голови.
Тому представник Вусенко Оксана Комарницька просила задовольнити позов і поновити Вусенко на роботі.

Своєю чергою, представниця Пустовіта Наталія Андріяш зазначила, що сторона позивача безпідставно перекручує позицію відповідача. Вона наполягала, що на жодному з етапів прийняття рішення не допущено порушень. Регламент міськради дає право вносити на розгляд питання пізніше, ніж за 21 день до сесії.

Також регламент надає право одному з депутатів головувати під час сесії. Відповідно до закону про запобігання корупції, Вусенко не мала права підписувати рішення про припинення власних повноважень секретаря міськради, отже, Григорій Пустовіт законно підписав рішення. З її слів, позивач не довів свою позицію, трактуючи закони так, як йому хотілося.

Віктор Веремчук зазначив, що жодного аргументу про те, що більшість ради не проголосувала за рішення, не наведено. Юлія Вусенко, мовляв, прикривається інтересами громади, діючи у своїх інтересах.

"Особисті амбіції і особисті трактування законів не можуть заперечити норми Конституції та законів", - зазначий Веремчук і попросив відмовити в задоволенні позову.

Заслухавши аргументи сторін, суддя Валентина Пушкарчук перейшла до нарадчої кімнати.
Вийшовши з нарадчої кімнати, суддя зачитала рішення суду.

Суд частково задовольнив позов Вусенко проти Пустовіта та поновив її на посаді секретаря міськради. Постанова набирає чинності, якщо не буде подано апеляційної скарги.

Як зазначив у коментарі ІА Волинські Новини представник Григорія Пустовіта, вони подаватимуть апеляційну скаргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus