USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Ви – фашисти»: МВС Білорусі приголомшило обурливою заявою щодо протестувальників

19 Жовтня 2020 12:27
У білоруському міністерстві внутрішніх справ назвали мирних протестувальників фашистами та заявили, що по-справжньому силу проти демонстрантів силовики в Білорусі ще не застосовували. Також, за твердженням МВС Білорусі, силовики не затримують і не застосовують силу проти «простих людей».

За словами начальника Головного управління організованої злочинності та корупції МВС Білорусі Миколи Карпенкова, «за простими людьми ніхто не бігає». Про це пише 24 канал з посиланням на білоруське опозиційне видання TUT.BY.

«Це ви (протестувальники, – ред.) – фашисти, а не ми фашисти. По-справжньому силу ми ще ні до кого не застосовували», – наголосив Карпенков.

Він зазначив, що «найнебезпечніших гострокопитних ми з вулиць приберемо». За його словами, наразі у Білорусі ведеться спостереження та ідентифікація осіб, їх силовики намагаються «вилучити з натовпу».

Протести у Білорусі почалися ще 9 серпня і стали відповіддю на фальсифікацію президентських виборів. Вже з перших днів силовики ОМОНу вдалися до жорстких затримань мітингувальників.

Попри обурення білорусів та невизнання виборів світовою спільнотою, Лукашенко влаштував собі таємну інавгурацію та став самопроголошеним президентом.

Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів в Білорусі та запровадив персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.

18 жовтня у Білорусі пройшов «Партизанський марш» під час якого, за даними правозахисників, затримали не менше 230 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Толерантка Показати IP 19 Жовтня 2020 13:20
Наших тепер вже називають ласково "фашікі".
Я до Толерантка Показати IP 19 Жовтня 2020 18:26
ваших - бичків свідомих???
Омон Показати IP 19 Жовтня 2020 16:18
Всем людям боженька сделал в черепе 7 отверствий (волшебное число). Но змагарам оказалось мало!
Отак Показати IP 19 Жовтня 2020 22:13
Гарно сказав
Хм Показати IP 19 Жовтня 2020 23:05
Дивує недолугість людей, які ще до цього часу не зрозуміли, що їх вдало зазомбували країни Європи, а вірніше васали Сша-Польща, Литва та інші на розвал своєї держави, на знищення свого ж добробуту.
Язлий Укроп Показати IP 20 Жовтня 2020 05:38
Нехай радіють тупе КДБ що вони не в Україні вже б давно по одному виловлювали їх або палили пачками разом з автозаками. Живе Беларусь! Слава Україні . Смерть катам народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus