USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вибори до місцевих рад відбудуться одночасно з президентськими

8 Квітня 2014 13:19
Відтепер вибори до місцевих рад можуть одночасно проводитися в один день із президентськими чи парламентськими. Такі зміни в закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" внесли сьогодні депутати Верховної Ради, - пише ТСН.

"За" проголосували 252 нардепи із 262 зареєстрованих у сесійній залі. Крім того, нардепи уточнили, що позачергові вибори має призначати парламент протягом 90 днів після дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад чи міських, селищних або сільських голів.

Також окреслили повноваження ЦВК та територіальних виборчих комісій щодо офіційного оголошення про початок виборчого процесу, утворення виборчих округів тощо. Водночас заборонили правоохоронцям, які охороняють виборчі дільниці, перебувати в самому приміщенні, де проходить голосування та підрахунок голосів.

Усередину вони можуть зайти лише під час порушень та на запрошення членів комісії. У внесених змінах є уточнення, що чергові та позачергові вибори народних депутатів не можуть проводитись одночасно з всеукраїнським чи місцевим референдумом, черговими чи позачерговими виборами президента, черговими чи позачерговими виборами депутатів Верховної Ради, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Найближчі вибори в Україні відбудуться 25 травня цього року. На них українці мають обрати п'ятого президента держави.

Нагадаємо, вибори мера Рощищ призначили на 25 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus