USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вибори президента: як проголосувати вдома

22 Травня 2014 19:00
Заяви від виборців, які хочуть здійснити волевиявлення під час президентських виборів на дому, прийматимуть до 20.00 23 травня.

Про це під час брифінгу, присвяченого питанням підготовки та проведення президентських виборів, що відбувся 22 травня, розповів начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців облдержадміністрації Віктор Стасюк.

З його слів, органи ведення державного реєстру виборців та органи адміністрування державного реєстру виборців зробили усе можливе для того, щоб списки виборців були максимально актуальними, враховували зміни, які відбулися останнім часом у персональних даних виборців. Він наголосив, що виборці, які внесені до списків як особи, які нездатні самостійно пересуватися, матимуть можливість проголосувати вдома. Якщо хтось із них матиме бажання приїхати на виборчу дільницю, до 12.00 24 травня, він повинен звернутися в дільничну виборчу комісію із заявою.

Ті виборці, які у запрошенні не отримали інформації про те, що вони будуть включені до витягу зі списку виборців, як нездатні самостійно пересуватися, але за станом здоров’я у день виборів не зможуть потрапити на дільницю, можуть звернутися у свою ДВК до 20.00 23 травня. Вони повинні подати заяву щодо надання їм можливості голосувати на дому. До заяви обов’язково потрібно додати довідку з медичної установи про те, що особа тимчасово нездатна самостійно пересуватися. Єдиної форми такої довідки, зі слів чиновника, немає, проте він сподівається, що медичні установи сприятимуть виборцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Йванко Показати IP 22 Травня 2014 20:33
Не можу зрозуміти, повідомлення після 18-00 на сайті: "http://glavcom.ua/news/207564.html В Государственной регистрационной службе Украины опровергли информацию о регистрации «Правого сектора» как политической партии. Об этом сообщили в Госреестре. «Приказа о регистрации «Правого сектора» как партии нет. Она зарегистрирована как общественная организация», - сообщил представитель Госреестра. Как сообщается на сайте Госреестра, как общественная организация (со статусом юрлица без права предпринимательской деятельности) «Правый сектор» был зарегистрирован 24 февраля 2014 года. Основателями указаны Дмитрий Ярош, Станислав Билык и Игорь Мазур, руководителем - Дмитрий Ярош. 22 мая информационный координатор «Правого сектора» Борислав Береза сообщил, что «Правый сектор» официально зарегистрирован как политическая партия. «Партия «Правый сектор» официально зарегистрирована. И теперь мы являемся легитимной политической силой. А значит, можем принимать участие и избираться на всех уровнях», - написал он в Facebook. Лидером «Правого сектора» является кандидат в президенты Украины Дмитрий Ярош. Ранее сообщалось, что 22 марта «Правый сектор» стал партией - в ее состав вошел ряд националистических организаций. Партия «Правый сектор» создана на базе партии «Украинская национальная ассамблея». З другого боку ПС стверджує, що він зареєстрований як партія, а не громадська організація, і не заперечує повідомлень про те, що його не зареєстрували. Роз'ясніть, де правда, з повідомленням на цьому сайті.
п Показати IP 22 Травня 2014 21:50
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus