USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Вибух в приміщенні суду на Волині: виконавці обіцяють зізнатись, скільки їм заплатили

1 Вересня 2022 17:15
Правоохоронці розшукують замовника підпалу Любомльського районного суду Волинської області, який у січні здійснили двоє чоловіків. Обох виконавців кримінального замовлення затримали, ті вже перебувають на лаві підсудних.

Хто замовив спалити суд і чому – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Виконавців підпалу правоохоронці затримали по «гарячих слідах». Жителі Миколаївщини приїхали на Волинь виконати незвичне замовлення – спалити Любомльський районний суд. Хто замовник підпалу, правоохоронці встановили, його розшукують, але ім’я не розголошують.

Читати ще: У Любомлі горіла будівля суду

Прокурор Тарас Гуцуляк повідомив, що відносно замовника матеріали на даний час виділені в окреме провадження. Нині його оголосили в розшук, бо він не перебуває на території України.

«Наразі ми не розкриваємо особу, адже вона у розшуку. Ми вживаємо заходи з метою встановлення її місця перебування. Єдине, що можу сказати: це особа, справа якої була на розгляді в Любомльському районному суді. Як на мене, мотив – знищення кримінального провадження», – відзначив прокурор.
З його слів, замовник підпалу – не волинянин.

Нагадаємо, 15 січня вночі двоє осіб кинули у приміщення Любомльського суду гранату. Від вибуху винукнула пожежа. Правоохоронці оперативно вийшли на двох жителів Миколаївщини. Провели у них обшуки. В одного зловмисника знайшли ще одну гранату. Виконавці замовлення Андрій Шинаєв та Іван Ануфрієв спочатку свою вину заперечували. Мовляв, приїхали до Любомля купувати машину, а біля суду буцімто просто проходили.

Читати ще: На Волині невідомі кинули гранату в будівлю суду. Момент потрапив на відео

Тепер же підозрювані свою вину не заперечують. На час розслідування один із них вийшов під заставу – батьки Івана сплатили 198 тисяч гривень. В Андрія Шинаєва такої суми не було, тому він наразі перебуває у слідчому ізоляторі. Обом загрожує до десяти років ув’язнення. А ще – відшкодування матеріальної шкоди.

«Обвинувачені свою вину і причетність до вказаного злочину не заперечують. Стосовно позовів, то для них це сума завелика, відшкодувати вони не можуть. Це більше одного мільйона гривень. Адже було пошкоджено приміщення Любомльського районного суду та знищена техніка», – зауважив прокурор Тарас Гуцуляк.

Наразі обом підсудним продовжили запобіжні заходи. Андрій Шинаєв проситься піти на фронт захищати державу, а не сидіти в СІЗО. Бойовий досвід має, в 2014-ому був в АТО.

Розслідування завершене і справу вже готові розглядати по суті. Залишилось допитати свідків та самих підсудних. Чому погодились піти на кримінал і підпалити суд – обіцяють сказати на наступному засіданні, як і суму замовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 2 Вересня 2022 11:26
Пустіть на війну , щоб знову ще більше зміг до дому гранат , зброї привезти , і прийняти більше замовлень . На наступний раз може бути з жертвами .
Татотаке Показати IP 2 Вересня 2022 16:14
Я тільки не зрозумів чому про зміну запзаходу може звертатись лише прокурор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus