USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Видобуток бурштину на Рівненщині «кришує» керівництво поліції, – СБУ

19 Березня 2016 20:34
На Рівненщині працівники СБУ викрили керівництво поліції в прикриванні незаконного видобутку дорогоцінного каменю.

Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Наряд поліції виявив в одному з урочищ групу старателів, які трьома мотопомпами видобували сонячний камінь. Правоохоронці викликали підкріплення, натомість їм зателефонували заступник та начальник райвідділу і наказали залишити місце видобутку. Поліцейські відмовилися виконувати протизаконний заказ, наполягаючи на необхідності приїзду слідчо-оперативної групи.

Через деякий час група на чолі з керівником одного з підрозділів Головного управління поліції у Рівненській області та очільниками райвідділу прибула на місце подій. Використовуючи тиск, вони "переконали" підлеглих не заважати протиправному видобутку бурштину та покинути урочище.

Співробітники спецслужби задокументували причетність поліцейського керівництва до "кришування" незаконного бізнесу.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 364 Кримінального кодексу України, триває досудове слідство.

Нагадаємо, що з України до Польщі намагались незаконно вивезти рекордну партію бурштину. Український сонячний камінь перехопили польські митники. В результаті виявили 1,5 тонни контрабандного бурштину загальною вартістю близько 6,2 мільйона доларів. Згодом стало відомо, що волинські митники і прикордонники причетні до цієї партії бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
вуйко Показати IP 19 Березня 2016 20:46
Аваков все кришує, а всі знють, мовчать, а дехто на нього і працює! :) Країна неляканих ідіотів...
Як до вуйко Показати IP 20 Березня 2016 03:54
Як власник бізнесу, може його очолювати? Все йде від міністрів, сбу в ввб прикордонників, військова прокуратура, в тємє і в долє. Всі вкурсі. Колі, Васі і Пєті.
А Показати IP 19 Березня 2016 21:38
А не пройшло і року, як сбу вирахувало кришувателів. Крута робота. А я до цього думав, що кришують марсіани, такі вони недосяжні.
ПТО Показати IP 19 Березня 2016 22:02
В майстерні Луцького ВПУ під керівництвом "навчально-виробничих" керівників училища геологорозвідувальні бури підпільно "переварювали" на ручні .... Роботи називались "послуги населенню" .... і мали рівненський напрямок. ....
Читач Показати IP 19 Березня 2016 22:02
Показуха.. З такою владою капут нам
Лапін Показати IP 19 Березня 2016 22:40
Вибачте Шпига все покриє
до лучанин Показати IP 20 Березня 2016 03:48
Нема слів ! Все таки в Гондурасі більше порядку і люди живуть довше і так некрадуть і лікарі хабарів неберуть. Якщо вже поліцай то поліцай во всьому. Невже так тяжко пару полковників і десяток генералів на житомирі- рівному- волині і киеві посадити ?
правдивий Показати IP 20 Березня 2016 06:13
А на Волині самі ж СБУ-ники кришують!!!! Піднялись офіцерчики за останній час не на шутку!
Анонім Показати IP 20 Березня 2016 08:22
для чого такі служби потрібні в Украіні я вже не знаю ,на кордоні з Білорусіею ловлять тільки дядька з салом , цигарок які літаками вивозять вони не бачать, на кордоні з Польщею тоннами вивозять бурштин- вони не бачать , а тут як відео показали по інтернету вони зразуж розслідували , дармоіди які сидять на плечах Украіни
Анонім до Анонім Показати IP 20 Березня 2016 12:46
не дармоїди, а кровосісі
цікаво Показати IP 20 Березня 2016 21:39
а на Волині що інші? і ті які пройшли атестацію ха, ха ха. Начальник із замом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus