USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні повністю заборонили видобуток бурштину

18 Липня 2015 11:00
Мінекології відкликає усі погодження на видобуток бурштину, видані у 2015 році, – повідомляє «zaxid.net».

Міністерство екології та природних ресурсів України розглядатиме заяви на погодження від суб'єктів господарювання на розвідку та видобуток бурштину після ухвалення відповідного закону та належного нормативного врегулювання питання видобутку бурштину в Україні, а всі погодження, видані у 2015 році, відкличуть. Відповідну інформацію оприлюднила заступник міністра екології та природних ресурсів, керівник апарату Світлана Коломієць.

З її слів, відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні комісії з погодження надання надр в користування Міністерства екології та природних ресурсів України.

«Враховуючи нещодавнє доручення президента України Петра Порошенка щодо підвищення ефективності протидії незаконному видобутку та реалізації бурштину, а також беручи до уваги рекомендації Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики й природокористування,бачу правильним утриматися від надання нових погоджень на час розробки прозорого механізму регулювання діяльності з видобутку та реалізації бурштину», – зазначила Коломієць на прес-конференції у п’ятницю, 17 липня.

Відтак, Україні потрібний закон, який встановить правила на ринку видобутку та реалізації бурштину.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що СБУ Волині затримала «на гарячому» 20 нелегальних копачів бурштину. Загалом же проблема незаконного видобутку цього камінняіснує в області вже 10 років. Спробувати врегулювати та узаконити видобуток «сонячного каміння» спробували депутати Верховної Ради. Вони ініціювали законопроект «Про видобування та реалізацію бурштину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Катя Показати IP 18 Липня 2015 11:24
А як же лоббі нардепа Лапіна, це ж його люди миють бурштин на Волині?
Анатоль_ Показати IP 18 Липня 2015 11:26
Я у шоці!!
Правдоруб Показати IP 18 Липня 2015 11:44
А де гроші візьме тепер ПС? Біда
старий жук Показати IP 18 Липня 2015 13:30
А нафіга надавали? Коли і нормативно-правової бази не мали? За знищення Полісся ніхто не відповість?
Anonymous Показати IP 18 Липня 2015 14:28
Бурштин може принести бюджету ВЕЛИЧЕЗНІ кошти, просто треба розумно та раціонально ВРЕГУЛЮВАТИ його видобуток - або створити ДЕРЖАВНЕ підприємство з виключним правом на видобуток, або ж таки залучати ПІД КЕРІВНИЦТВОМ цього державного підприємства та під контролем відповідних органів і приватників, але, щоб все було прозоро, чітко регламентовано і БЕЗ АНАРХІЇ і таких варіантів, як зараз - фірма має ЦІЛКОМ ЗАКОННИЙ дозвіл, за який ЗАПЛАТИЛА ДЕРЖАВІ, а ЧЕРЕЗ НЕЛЕГАЛІВ, які стихійно видобувають, плюндруючи природу, позиція держави стає ВКРАЙ ІДІОТСЬКОЮ - "І САМ НЕ ГАМ, І НІКОМУ НЕ ДАМ". Нагадаю - в країні КРИЗА і ВІЙНА, бюджет пора поповняти НЕ ТІЛЬКИ З КИШЕНЬ НАРОДУ... Мінусаторам - я якраз категорично проти різноманітних "схем" і махінацій. Але якщо є такий ресурс, який державі дає прибутки, його ВКРАЙ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТОВУВАТИ, а не СОЛИТИ МОРАТОРІЯМИ!
Anonymous Показати IP 18 Липня 2015 14:31
А то який інвестор захоче щось робити в країні, яка одною рукою дає дозвіл на бізнес, бере гроші, а іншою за пару місяців різко забирає, не вертаючи коштів, і адіос, двері - там.... Так і завод чи ферму яку побудувати дадуть, а потім скажуть - вали звідси, не можна, передумали ми.
Anonymous Показати IP 18 Липня 2015 14:45
В нас же, на превеликий жаль, і досі збереглася схема, коли бездумно одні надають дозволи на діяльність, наступні приходять, і починається переділ, коли ніхто не дивиться, добросовісний той бізнесмен чи ні, головна мета - НЄ ПУЩАТЬ! А потім дивуються, коли з країни йде відтік капіталу. Десь хтось писав про Туркменію, так там закордонним бізнесам, що добувають той же газ, при приході в країну дають на пару років значні податкові пільги, та купу спрощень, не забуваючи звісно контролювати, як наслідок - працювати так вигідно всім - і державі, і інвесторам, в нас - через жахливу бюрократію все гальмує на місці... Приклад - Польща, будівництво дороги: Держава дає фірмі аванс, щоб було чим зарплату платити, і все, розрахунок - ТІЛЬКИ після серйозної перевірки якості, але ГАРАНТОВАНИЙ І МИТТЄВИЙ, НАКОСЯЧИВ - ПЕРЕРОБИ, або плати НЕУСТОЙКУ, результат - дороги в ідеалі, всім вигідно, а в нас???
аноніму до Anonymous Показати IP 19 Липня 2015 19:04
Кожен, що дорвався до влади мріє якомога більше заробити(вкрасти) !!! Потрібні закони про ІМПЧМЕНТ ПРЕЗИДЕНТА ТА ПРОСТИЙ МЕХАНІЗМ ВІДКЛИКУ БРЕХУНА-ДЕПУТАТА !!! Інакше влада продовжуватиме грабувати Україну !
месник Показати IP 18 Липня 2015 17:19
Мені цікаво, а до цього його дозволено було видобувати? Це вже хєрня нездорова! Нам розказують що боряться, в реалії підняли тарифи на роботу помп і самі потакають роботі злочинців!
Anonymous Показати IP 18 Липня 2015 21:22
Так отож, воно як б й НЕ дозволено, але, як можна зрозуміти зі статті - "на бамазі" - МОЖНА. Чорт ногу зламає.... ЦЕ УКРАЇНА. Крапка.
бардак надовго в Укр Показати IP 19 Липня 2015 10:46
Красти, відкати брати, кришувати криміналітет, хабарі брати за це, брехати можна, а законно працювати -НІ НІ Н !!!
Самодур Показати IP 19 Липня 2015 19:00
Ось це і є "децентралізація" по порошенківськи ?? Як хочу так і вирішую ! Зловживання службовими вказівками. Це дії Гаранта Конституції ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus