USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вигадали, як зарядити мобілку від багаття. ФОТО

5 Квітня 2012 14:28
Студенти винайшли пристрій, за допомогою якого можна заряджати мобільний телефон від багаття або ж навіть від звичайної парафінової свічки. Кажуть, аналогів немає не лише в Україні, а й за кордоном.
Про це повідомляє «Українська правда. Життя».
Студенти фізико-енергетичного факультету ХНУ імені Каразіна на чолі з викладачем кафедри теплофізики та молекулярної фізики Русланом Суховим розробили експериментальний пристрій, завдяки якому можна зарядити мобільний телефон від вогню.
«У магазині ми купили елемент Пельтьє та електронні компоненти, зібрали перехідник, який перетворює слабкий сигнал з елемента Пельтьє в такий, який підходить для зарядки мобільного. Всі деталі, які ми використовували, існують вже давно, просто раніше ніхто не збирав їх разом», ‒ цитує Руслана Сухова.

За словами винахідників, щоб отримати заряд, необхідно всього лише розкласти невелике багаття або просто запалити звичайну парафінову свічку. Зверху над джерелом закріпити теплоелектричний елемент зарядки, а для того щоб створити різницю теплових потенціалів, на металеву пластину необхідно поставити невелику ємність з водою.
«Струм від пластини надходить спочатку в перетворювач, а потім ‒ у телефон, таким чином телефон заряджається. Поки внизу пластини буде гаряче, а вгорі ‒ прохолодно ‒ телефон заряджатиметься. Вода зверху повинна бути прохолодною, щоб забезпечити різницю в температурі. Вистачає води температурою 40 градусів», ‒ розповідає Сухов.
Фізики запевняють, що аналогів такого пристрою немає не тільки в Україні, а й за кордоном.
Зарядний пристрій важить трохи більше 100 грамів, а собівартість його виробництва ‒ близько 150 гривень.
Винахід фізики вже випробували в турпоходах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іван Козолуп Показати IP 5 Квітня 2012 14:35
Прикольно
Віктор Показати IP 5 Квітня 2012 14:43
наші тільки придумують "аналогів якому немає не тільки в Україні, а й за кордоном", а насправді такі пристрої давно вже в продажу є http://forum.freemarket.ua/showthread.php?t=17521 http://neogadget.ru/biolite-turisticheskaya-pech-zaryadnoe-ustrojstvo/
Натка Показати IP 5 Квітня 2012 17:18
Перш ніж писати - треба перевіряти інформацію!!! А то понаписують брєд всякий, а нам читай, дивуйся!!!
Наталка Показати IP 5 Квітня 2012 18:38
мда... ще тільки нагрій, охолоди...собівартість 150 грн, а ціну яку заженуть? простіше купити нормальну батарею(або декілька) і не заніматись ерундой) Хоча - фізики хай бавляться... Може ще що придумають...
Тарс Показати IP 7 Квітня 2012 12:34
про подібний пристрій ще Жюль Верн писав у творі "20000 льє під водою". саме по принципу різниці температур живився електроенеергією Наутілус

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus