USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Вигідно виключно ворогу, – депутат про розміщення пункту тероборони у селі на Волині

29 Січня 2022 12:09
Розміщення пункту тероборони в с. Хотешів Камінь-Каширського району не відповідає вимогам оперативності та безпеки військовослужбовців.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Камінь-Каширської районної ради Богдан Пташник.

«У понеділок буду ініціювати скликання позачергової сесії районної ради. На порядок денний виноситимуться питання:

1. Заслухати позицію командування тероборони району та області, відповідальних осіб в цій сфері щодо визначення під пункт постійної дислокації тероборони Камінь-Каширського району с. Хотешів.

2. Напрацювати спільно шляхи вирішення даної проблеми. А саме – визначити інше, стратегічно вмотивоване, географічне місце під постійний пункт дислокації Камінь-Каширської тероборони, та напрацювати алгоритм оперативного облаштування частини в такому місці/об’єкті.

Розміщення тероборони в с. Хотешів Камінь-Каширського району не витримує жодної критики. На сьогодні пункт постійної дислокації не відповідає вимогам оперативності, безпеки військовослужбовців, задовільному виконанню покладених на тероборону завдань. Місце дислокації – з вкрай незадовільними комунікаційними лініями, в безпосередній близькості до кордону, що в сьогоднішніх умовах і напруженій обстановці вигідно виключно ворогу.

За наявною в мене інформацією органи МС району пропонували відповідальним особам тероборони кілька об’єктів, розташованих поблизу або безпосередньо в райцентрі. Що спонукало керівництво ТрО відмовитись від цих пропозицій та обрати с. Хотешів – це потребує офіційних пояснень.

Читати ще: На Волині розгортають частини тероборони

Вважаю, що рішення щодо облаштування ППД там військовими приймалось на основі нерозуміння ситуації і керуючись виключно господарчими мотивами, а не вимогами стратегічного і тактичного бачення», – йдеться у дописі.

В інакшому випадку, якщо не буде вмотивованих пояснень, необхідно звертатись до правоохоронних органів та спецслужб щодо перевірки всіх причетних на рахунок співпраці з вороже налаштованими до України державами.

«Це спільна справа, і від цього залежить безпека не лише Камінь-Каширського району, а й області. Легковажити чи зволікати у вирішені даної проблеми – злочин щодо українського народу», – додає депутат.

На сесію запрошують голову ОДА Юрія Погуляйка, голову Волиньради Григорія Недопада, командування ТрО області, депутатів обласної ради, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, а також усіх небайдужих.

Читати ще: «Росію може зупинити лише вантаж-200»: що думають волиняни про загрозу нового нападу Кремля

Натомість, як пише Арміяіnform, пункт тероборони, що дислокується у селі Хотешів Камінь-Каширського району у приміщенні колишньої тублікарні, цілком відповідає усім вимогам.

Як ми писали, Луцька міська рада звернулася до президента, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та РНБО щодо фінансового забезпечення територіальної оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Народна прокуратура Показати IP 29 Січня 2022 12:31
А у нас все, як завжди. Лише для годиться. Як "нерушима стіна" Яценюка. Ніби і є, а толку з нього ніякого. Зрозуміло, чому не в Камені виділили. Бо місцеві зажерливі депутатики-полішуки подумали, що оскільки Камінь став центром нового району, земелька і будівлі у ньому піднімуться в ціні, Для чого ж їх роздавати просто так державі, якщо можна за хабарчики своїм людям?
В . Показати IP 29 Січня 2022 12:51
В с.Хотешив в 40-х годах было очень развито повстанческое движение и было оно там очень долго
Самогонщиця Показати IP 29 Січня 2022 13:00
У тублікарні животи у вояків точно зникнуть.
скептик Показати IP 29 Січня 2022 14:51
вигідне стратегічне положення - БОЛОТА КРУГОМ. ніякий дурень туди не попреться
Сталкер Показати IP 29 Січня 2022 21:28
Те намахане більше слухайте. Воно за життя нічого нормального не зробило окрім як кругом опозоритись. Палицівська підстилка. Те що він робить сильно тхне державною зрадою. Чувак зовсім не розуміє що робить, а може й розуміє. Але розуміє тільки на користь рашки.
Сергій Показати IP 30 Січня 2022 18:06
Давай придурок їдь в америку. Як семенченко, за зброю домовляйся.
Селянин Показати IP 30 Січня 2022 19:20
Така не повага до своїх військових,до Збройних Сил.....люди схаменіться! Одне чудо "вояками" назвало...та ті вояки сидять добу у багнюці,в окопах,щоб от таке убоге їх критикувало......тьфу!
Сталкер Показати IP 31 Січня 2022 14:25
Бінго. Діло в 500-600 доларах. Весь сир-бор через аптеку, яка знаходиться в цьому приміщенні. Так як приміщення передається військовим, аптеку, само-собою виселяють. Власники аптеки ужасно огорюнились і попросили цього полудурка зробить кіпіш за певну суму. Цей придурок придумав цілу спецоперацію. Щоб вгодити новуму гаманцю. Віват дебіл, віват!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus