USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виготовляють ортодонтичні апарати: у Луцьку запрацювало підприємство з Харкова

4 Червня 2022 19:32
У Луцьку запрацювало харківське підприємство з виготовлення ортодонтичних апаратів – конструкцій, що сприяють вирівнюванню зубного ряду та усувають дефекти.

Про це розповів Суспільному директор підприємства Олександр Мосійчук, який особисто вивозив усе обладнання з Харкова.

У лабораторії, де й триває процес виготовлення ортодонтичних апаратів, раніше працювало 20 людей. Зараз у Луцьку – троє працівників.

Щоб вивезти з-під обстрілів усе цінне обладнання, каже Олександр Мосійчук, йому знадобилося кілька поїздок. «Це усе моє життя, я не можу так кинути його напризволяще», – каже керівник підприємства.
Приміщення, де нині виготовляють ортодонтичні, боксерські та суглобові капи, харків’янам надали небайдужі підприємці з Луцька.
Зубний технік Віталій Вітченко спеціалізується на апаратах, що змінюють прикус. Каже: поки не облаштували і не запустили виробництво, волонтерив у Луцьку. У вільний час робить це й зараз.
«З сім’єю виїхав з Харкова, із Салтівки, у березні потрапив сюди. Приїхав, коли було уже все дуже складно у Харкові», – говорить технік.
Віталій Вітченко виготовляє апарат для зміни прикусу

Працівниця Карина Літвін розповіла, що спочатку з Харкова виїхала у Дніпро. Коли довідалася, що лабораторія, де працювала, відкриється у Луцьку, то перебралася сюди.
Карина Літвін за роботою

«Це допомога дітям, ми вирівнюємо їм зуби і робимо їх щасливими. Вони навіть записують відео, де вони щасливі, де вони дякують нам, тому це не може не радувати і не мотивувати далі йти», – розповіла харків’янка.

Як розповів директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, у Луцьку станом на 2 червня офіційно зареєстровані чотири підприємства, які переїхали із зон бойових дій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus