USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Виготовляють власноруч і вкладають душу: волонтерки з Луцька подарували воїнам 10 тисяч ангелів

8 Лютого 2024 18:06
«Вкладаємо душу», – так про свої обереги-ангелики говорять майстрині. Волонтерки працюють в одній із бібліотек Луцька. Виготовляють традиційні ляльки-мотанки насамперед для наших захисників. Передають обереги й за кордон, а виручені таким чином кошти віддають на потреби ЗСУ.

Волонтери в Луцькій бібліотеці-філії №10 для дорослих плетуть маскувальні сітки, в’яжуть теплі шкарпетки та збирають вітамінні набори. У книгозбірню приходять також жінки, які створюють для наших воїнів янголів-охоронців, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Із дев’ятої ранку волонтери ріжуть рулони тканин на плетіння маскувальних сіток, а з дванадцятої працюють волонтери, які створюють обереги для воїнів. Приємно, що до цієї справи долучаються вимушено переселені люди», – каже завідувачка бібліотеки-філії №10 для дорослих Надія Чміль.

За день одна волонтерка виготовляє приблизно 10-15 оберегів.

«Розпочали робити ангелів ще на початку повномасштабної війни. Наша майстриня Наталія навчила нас робити цих ангелів. Ми вирішили, що будемо їх виготовляти й відсилати хлопцям на фронт. На сьогодні ми вже зробили і відправили 10 тисяч ангелів. Ми не тільки відправляємо на фронт. Ми ходили у госпіталь, де роздавали їх нашим воїнам», – говорить волонтерка Людмила Лисюк.
Читати ще: Переїхала з Москви до Луцька і тут шиє подушки для воїнів ЗСУ

Старанно створюють обереги не лише для військових, а й за кордон. Виручені таким чином гроші жінки передають на потреби ЗСУ.

Нині волонтерки виготовляють партію цих милих оберегів для діаспори в Канаді. Ангелів створюють у техніці традиційної української ляльки-мотанки, тобто без жодного шва.

Читати ще: Волонтерки поважного віку: як лучанки плетуть сітки, в’яжуть шкарпетки і формують вітамінні набори для військових

Не забувають майстрині про головну складову, що перетворює ангелів на справжні обереги для воїнів.

«Ми вкладаємо душу, вкладаємо хороші посилання, найкращі. Ангели – наші обереги і обереги наших воїнів, наших захисників. Вони їх носять із собою як частинку нас усіх, які за них уболівають і чекають удома живими та здоровими», – наголошує волонтерка Жанна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus