USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волонтерки поважного віку: як лучанки плетуть сітки, в’яжуть шкарпетки і формують вітамінні набори для військових

22 Січня 2024 08:11
Лучанки поважного віку зібралися в одній із бібліотек міста з початку повномасштабного вторгнення. Багато хто з них плете кікімори ще й вдома, тож волонтерять майже безупинно. Ще роблять для захисників енергетичні набори з горіхів, цукерок і сухофруктів. Не забувають і про шкарпетки, білизну, подушки та теплі підкладки на сидіння.

Із початком великої війни чимало книгозбірень Луцька перетворилися на справжні волонтерські штаби. Не виняток – бібліотека-філія №10 для дорослих. Тут збираються понад десять волонтерок, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У такий нелегкий для нашої країни час бібліотека адаптувалася до нових умов і здійснює не тільки інформаційну, довідкову та культурну програму. Бібліотека стала центром волонтерської діяльності. Насправді тут працюють одержимі люди, які виконують надзвичайно велику роботу задля допомоги нашим воїнам», – прокоментувала завідувачка бібліотеки-філії №10 для дорослих Надія Чміль.

Активно волонтерять тут переважно жінки старшого віку. Їхні продуктивність і ентузіазм вражають – за тиждень вони плетуть 10-15 сіток різних розмірів.

«Ми працюємо для перемоги. Ми ходимо сюди щодня. Ми свої кошти вкладаємо. Нам допомагають рідні, тому що бачать із яким трепетом ми сюди йдемо. Нам усі допомагають», – сказала волонтерка Зоя Лисюк.

Читати ще: «Удвічі більше доначу, ніж отримую пенсії». Майстриня з Волині виготовляє ляльки-мотанки і волонтерить для армії з 2014 року

Нині всі гуртом плетуть зимові маскувальні сітки білого кольору. Особливо волонтерки радіють, коли отримують подяки від захисників. Деякі пенсіонерки ще й вдома не сидять, склавши руки, і плетуть кікімори.

«Ми плетемо кікімори з ниток із мішковини. Мішки нарізаємо на шматочки і дівчата виймають ниточки. А ми ті ниточки нав’язуємо на сітку. Потім віддаємо, скажемо так, нашій керівниці, яка зшиває все і відправляє хлопцям», – розповіли волонтерки Олена та Альміра.

Жінки в’яжуть шкарпетки для військових, шиють для них білизну, подушки, устілки для взуття та спеціальні підкладки на сидіння. Серед зробленого своїми руками – шкарпетки для поранених бійців.
Читати ще: На черзі 70 сіток для армії: волонтерки в Луцьку плетуть маскування і для снігових заметів, і для випаленої землі

Приходять у бібліотеку теж волонтерки, які формують для наших військових енергетичні набори.

«Півтора року сидимо на горіхах, – зазначили Наталія Мороз і Людмила Степанюк. – Цукерки, бублики скуповуємо на ринках, а горіхи нам привозять люди».

Хоч волонтерки не втомлюються працювати й постійно передають сітки, одяг і вітамінні набори військовим, від підтримки небайдужих не відмовляться.

«Шановні жителі Луцька, приходьте в бібліотеку №10 допомагати, бити горішки, виймати ниточки, плести сітки. Допомагайте, щоб пришвидшити перемогу», – заохотила Зоя Лисюк.

«Нам потрібні сушені фрукти, бублики, цукерки, льодяники. Також ми збираємо чайні набори. Можливо, в когось є сушені листки малини, смородини, цвіт липи, м’ята, меліса», – додала Наталія Мороз.

Читати ще: «Що можемо – те робимо». На «Луцькводоканалі» плетуть сітки «брудний сніг» на передову
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus