USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вихованці колоній не адаптовані до життя на свободі, - експерт

1 Лютого 2013 10:35
Через ізоляцію від суспільства вихованці колоній, залишивши її стіни, не можуть адаптуватися до життя на свободі і знову скоюють злочини.

Про це розповіла психолог ГО «Асоціація захисту прав молоді Волині» Наталія Мамай, - інформує організація.

Днями представники громадської організації «Асоціація захисту прав молоді Волині» в межах реалізації проекту «Формування громадянсько-правової компетенції неповнолітніх засуджених та молоді, які перебувають на обліку кримінально-виконавчих інспекцій» відвідали Ковельську виховну колонію.



Зараз в Ковельській виховній колонії перебуває 114 підлітків, з усіма працюють фахівці Асоціації. Юристи й психологи відвідують ув’язнених дітей щотижня, а сам проект буде реалізовуватись до кінця березня.


Так, підлітки цього потребують, адже у них багато проблем. За словами Наталії Мамай, система виховання в установах закритого типу є недосконалою. Діти там не можуть розвиватись як особистості, їм не вистачає інформації про життя за межами колонії, а, відповідно, не мотивації, щоб, відбувши покарання, стати повноцінним членом суспільства – навчатись, працювати та створювати сім’ю. Вони звикають до закритого середовища, їм там стає зручно. Тому, залишивши стіни колонії, підсвідомо знову скоюють злочини.

«До підлітків складно достукатись, їм важко спілкуватись, довіритись і навіть розслабитись, вони підсвідомо захищаються від нової інформації та відсторонюються від своїх емоцій. Тому в першу чергу ми намагаємось навчити їх комунікації та вмінню висловлювати свої почуття й емоції, формувати відповідальність за вчинки, працюємо над корекцією захисних механізмів підліткової психіки, хочемо зробити їх менш замкнутими в собі, щоб потім було легше адаптуватися в суспільстві. Над цим мають працювати і їхні вихователі», – розповіла психолог.


Своєю чергою, правозахисник Володимир Стома додав, що потребу в юридичній допомозі має більшість засуджених, водночас у них немає доступу до такої допомоги, оскільки вони ізольовані від суспільства.
«Фактично, консультуємо підлітків тільки ми. Вони часто до нас звертаються, дехто приходив вже кілька разів. Здебільшого вихованці колонії цікавляться тим, як отримати паспорт громадянина України і питаннями подальшого працевлаштування та вступу до навчальних закладів. Приходять підлітки і з особистими питаннями. Наприклад, сирота хотів дізнатись, чи має він право на пенсію, перебуваючи в колонії; була проблема ще в одного ув’язненого, який не міг знайти своїх родичів за старою адресою і звернувся за допомогою до нас; також нерідко ув’язнені консультуються щодо компенсації майнової шкоди, яку вони завдали, вчинюючи злочин і яку їм за законом треба відшкодувати», - повідомив юрист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Олежик Показати IP 1 Лютого 2013 18:14
Ще б не так, навчений красти працювати не буде. Вихід один - навчити працювати...В шахти, в кар"єри, на виробництво...
Daryna Показати IP 1 Лютого 2013 22:50
Бідним злочинцям допомагають подолати стрес. А нічого, що добра частина з них - це вбивці та грабіжники. Людям проти яких вони скоїли злочини краще надайте допомогу!!!
Марія Показати IP 3 Лютого 2013 21:35
Які ж вони нещасні, ті злочинці !? Треба їх пожаліти , да !? А хто пожаліє жертв злочинців, людей яким ті злодії життя зламали, а то й забрали життя !?!?! Не здається автору , що він ставить проблему з ніг на голову !!!! Злочинець є злочинець і треба нормальних людей від них захищати, а не розводити мусі-пусі з бандотою !!!!! Це їх вибір, ніхто не заставляє їх хлочини робити !!!! Та зараз це модно, аякже , у владі злодії.....
allexа Показати IP 5 Лютого 2013 20:35
хреново, что отстреливать их не разрешают....
Влад до allexа Показати IP 17 Лютого 2013 21:09
а кто тебе запрещает? бери, отстреливай. стань их копией, недоумок кровожадный
Сова до Влад Показати IP 30 Квітня 2013 15:46
Дійсною жалістю для "потерпілих від правосуддя" недоростків було щоб звичайним людям ввели новий податок чи обов'язковий збір "На адаптацію зеків", як на "Фонд з безробіття", наприклад. А ще повернути з приватних володінь прихватизовані санаторії та полвину їх виділити для післязонівської реабілітації тих же "потерпілих". А ще зобов'язати певну кількість шеф-підприємств виготовляти для них же безоплатно на замовлення замкові відмички, універсальні ломики-фомки,та інший реманент.
Qwerty Показати IP 12 Лютого 2013 18:36
людину виховують у перші 3-4 роки, а потім перевиховують...
гость Показати IP 18 Лютого 2013 14:46
На данное время в Украине,как и в прочем в России нет ни одного человека начиная с 16-ти лет ,которого нельзя было бы подвести под статью,вся разница в том что сидят сейчас,те кто изначально социально незащищен,обделён,это чисто физическое явление и даже совершенные такими людьми тяжкие преступления как например убийство человека ,являют под собою в большинстве случаев ответную реакцию на социальную провакацию...,"голодный в конечном итоге всеравно полезет красть -чтобы неумереть",оскорбленый -будет мстить",всё это лишь в разное время...
влад Показати IP 19 Лютого 2013 12:29
А нас кого саджають. тих в кого грошы вкарв мішок бо їсти намає та рботи теж , а хто вбив людину під піписокю.
x Показати IP 22 Лютого 2013 12:26
такой бред в основном написан!!!!!!!!!! любому человеку нужна помощь! Пишут разные жлобы о людях как будто они прокажонные какие то! Вы ж сами гады рождаете детей и здаете в дед домы, етим толкая с рождения их под танки! А много людей помогут человеку потерявшему сознание на улице? Вот те кто выше написал мимо пройдут! Потому что егоисты и га..оеды! Там на зонах такие же люди как и Мы!! И поверьте они очень хорошо различают что хорошо а что плохо! А из-за нашего государства и таких гамноедов которые упомянуты выше все это и происходит, потому что человеку чтобы не умереть нужно чем то питатся! А вам гривну дать жалко! Нужно смотреть не на прошлое, а думать о будущем!!! "без га..оедов"!!!
читач Показати IP 11 Березня 2013 10:30
Якби це все було так просто...
valja Показати IP 4 Квітня 2013 11:26
Треба допомогати подолати труднощі,які випали цим людям і дати їм шанс жити повноцінним життям.
Витя до valja Показати IP 29 Квітня 2013 13:52
Треба допомогати подолати труднощі,які випали цим людям і дати їм шанс жити повноцінним життям У подальшому вони можуть досягти значних успіхів у житті!
Елена Показати IP 19 Квітня 2013 14:45
НАСИЛЬНИКОВ И УБИЙЦ КАСТРИРОВАТЬ И НИКОГДА НЕ ВІПУСКАТЬ ИЗ ЗОНЫ, РАЗ РАССТРЕЛЯТЬ НЕЛЬЗЯ! СЕРДОБОЛЬНЕНЬКИЕ КАКИЕ, ПОМОЩЬ ИМ ОКАЗЫВАЮТ, СВОЛОЧАМ!
ВІТЯ Показати IP 29 Квітня 2013 13:49
Треба допомогати подолати труднощі,які випали цим людям і дати їм шанс жити повноцінним життям. У ПОДАЛЬШОМУ ВОНИ МОЖУТЬ ДОСЯГТИ ЗНАЧНИХ УСПІХІВ У ЖИТТІ.
Влад Показати IP 29 Квітня 2013 16:14
Ага, давайте им оформим пенсию как инвалидам или чернобыльцам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus