USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вихователям садочків доплачуватимуть за переповнені групи?

19 Березня 2013 18:51
Платити додаткові гроші працівникам ДНЗ за переповненість у групах у луцьких садочках запропонували під час засідання круглого столу на тему: «Дошкільна освіта міста: реалізація основних завдань, проблеми та перспективи розвитку».

Захід відбувся у приміщенні коворкінг-центру «Репортер» 19 березня.

Серед запрошених були присутні: , депутати Луцької міської ради Богдан Шиба, Андрій Осіпов та Олександр Пиза, члени ПП «Громадський рух України» Віктор Пенько та Олена Ковальчук, депутат Камінь-Каширської міськради Вероніка Романович, заступник голови Волинської обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка» Ігор Алєксєєв.

Так, під час круглого столу обговорили проблеми та перспективи розвитку дошкільної освіти в місті Луцьку, зокрема, можливість доплати працівникам дошкільних закладів у зв’язку з надмірною кількістю дітей у групах.

Нагадаємо, що питання «Про здійснення доплат працівникам комунальних дошкільних закладів за переповненість груп» розглядатиметься 27 березня на 39-ій сесії Луцької міської ради. Із відповідним проектом рішень можна ознайомитися за посиланням.

«Фактично, луцькі садочки тримаються на відданості тих завідувачів і трудових колективів, батьківських грошах. Сказати, що місто дбає про садочки – це величезне перебільшення. Місто дбає про зарплату і часом проплачує комунальні послуги. Тільки якщо щось станеться з дитячим садочком поганого, то винна завідувач, а якщо щось добре – молодець начальник управління освіти», − зауважив координатор Громадського Руху Андрій Осіпов.

За його словами, перш, ніж говорити про проблеми з місцями у дошкільних закладах, варто не створювати нові садочки, а подумати над розширенням уже існуючих.

«Чому міський голова не замислюється над наступним. Наприклад є садочок та приватна забудова. Якщо цю забудову викупити для суспільних потреб (добровільно, за справедливою ціною) і розширити за рахунок цієї будівлі садочок, то маємо унікальну ситуацію: людина, живучи в якомусь будинку з задоволенням переїде в квартиру біля цього садочка, ніж місто буде будувати садочок в полі та віддавати невідомо які гроші, щоб підшукати й придбати для цього ділянку», − заявив Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 19 Березня 2013 18:58
Місцевій владі треба створювати умови, щоб ПРИВАТНИЙ бізнес відкривав садочки, а не витрачати гроші платників податків на новобудова за мільйони.
Олена Показати IP 19 Березня 2013 20:26
Виправте будь ласка. Громадський Рух "До майбутнього з освітою"
Віктор до Олена Показати IP 20 Березня 2013 01:05
то просто громадський рух україни. ви шо
СЕС Показати IP 20 Березня 2013 08:56
Переповнення груп - пряме порушення діючих санітарних норм та законодавства. Вирішують як порушувати закон????? P/S батьки за прийняття в переповнені групи і так вже заплатили
СЕС Показати IP 20 Березня 2013 08:59
Тепер стагне вигідно мати переповнені групи, а вихователі будуть створювати умови для підвищення захворюваності в групах, внаслідок - менше дітей, але більше грошей.
Ирен Показати IP 20 Березня 2013 11:47
Таких вихователів, які дійсно піклються про діток дуже мало.Якщо фарширована вона навіть на них не дивиться, діти бються, обовязково знайдеться один два, який лупить усіх.Діти хворіють масово тому,що медсестра ніколи не дивиться і вихователі,що приводять діток уже хворих, а від них масово хворіють усі. От хто за це буде відповідати, а ніхто.Їм прикольно, що діток нема, ото хай і платять їм не за переповнення групи, а скільки діток ходить кожен день, а ходить кожен половину і більше менше.То ж яке тоді може бути переповнення,якщо 3 20 діток є 5-10.А вирахувати-це дуже легко, бо за дітки, які не ходять роблять перерахунок, ми ж не платимо гроші за ці дні,коли не ходимо.А це, як збимрають гроші і куди їх витрачають-то повний абсурд.Якби їх здавали офіційно в касу по касовому ордеру-то можна хоч трішки відслідковувати.Ви подивіться на розкішшя завідуючих, вони там як принецеси сидять-прям цариці, все в них в руках
Вихователь до Ирен Показати IP 4 Квітня 2013 22:21
А ви, як влаштовуєте дитину в дитячий садок,то мабуть все знєте іна все погоджуєтесь аби прийняли?А потім все не влаштовує,то найміть няню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus