USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Викладачів у Луцьку привітали, а студентам дали стипендії

5 Жовтня 2014 16:35
З нагоди Дня працівників освіти у Луцькому національному технічному університеті та Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету подяками нагородили педагогів, а найуспішніших студентів відзначили стипендіями.

До нагородження педагогів та студентів у Луцькому національному технічному університеті долучився благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», за сприяння якого найуспішніші студенти вже з листопада цього року щомісячно отримуватимуть іменні стипендії у розмірі 1000 гривень. Варто зазначити: за період дії програми благодійного фонду стипендіатами стали понад 500 луцьких студентів. Цьогоріч такі нагороди отримають ще 100 обдарованих хлопців та дівчат. Голова правління фонду Ірина Констанкевич привітала освітян з професійним святом, наголосивши на тому, що для неї цей день - теж дуже трепетний та важливий, оскільки й сама вона має педагогічну освіту та займається викладацькою діяльністю.
«Сьогодні особливе свято, воно асоціюється із високим званням учителя. Адже педагог – це людина, яка знає свою місію: нести розумне, добре, світле і вічне. Ще майже сто років тому Леся Українка сказала, що потрібно турбуватися про мозок нашої нації. Бо може статися так, що буде над чим працювати, але не буде кому. Думаю, що ці слова можна адресувати вам. Адже саме ви турбуєтеся про мозок нашої нації. Тому бажаю, аби ваша праця віддзеркалювалася і в очах, і в душах ваших студентів», – додала Ірина Констанкевич.

Сертифікати на стипендії отримали кращі студенти, які зарекомендували себе у науковій та навчальній діяльності.

«Єдиним застереженням є те, що враховуючи перебіг нинішньої виборчої кампанії, стипендії за вересень-жовтень будуть виплачені першого листопада, щоб це не було потрактовано, як підкуп виборців і моя передвиборча агітація», – зауважила Ірина Констанкевич.
Проректор з науково-педагогічної роботи Луцького національного технічного університету Олександр Бондарський наголосив на важливості праці освітян: «Сучасний викладач – це та людина, яка розуміє сучасного студента. До того ж, викладач відповідає за його працевлаштування, тому ми намагаємося дати ті знання, які знадобляться кожному у майбутньому. Наше основне завдання – випускати висококваліфікованих фахівців».

Свято для освітян влаштували і в Коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Зі словами привітань звернувся до присутніх директор Станіслав Щеблюк. Він привітав тих, хто організовує навчальний процес у закладі зараз, а також тих, хто працював у коледжі раніше. З його слів, для коледжу дуже важлива співпраця з благодійним фондом, яка триває з перших днів його заснування. Так, Станіслав Щеблюк висловив особливу вдячність благодійникам за відремонтовані раніше дах та актову залу, а також наголосив на важливості та цінності тих іменних стипендій, які фонд виплачуватиме успішним студентам.
Стипендіатка фонду, студентка коледжу Марія Микитюк розповідає: «Для того, аби отримати сертифікат, треба дуже багато працювати. У цьому мені допомогли викладачі, оскільки дали необхідну базу знань. Я беру участь у конференціях, декламую вірші, вчусь лише на п’ятірки. Заради такого сертифікату варто вкладати свої зусилля. Гроші, які отримуватиму, відкладатиму, аби згодом навчатися на юридичному факультеті нашого університету».

Довідка. Іменна стипендія Ігоря Петровича Палиці призначається кращим студентам навчальних закладів І-ІV рівня акредитації державної форми власності, які найбільше відзначилися в науковій, навчальній, культурно-мистецькій, спортивній, громадській діяльності згідно з положенням «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Призначення Стипендії здійснюється двічі на рік, посеместрово.Стипендія призначається на 5 місяців, щомісячно у розмірі 1000 гривень–для студентів СНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ; 500 гривень – для учнів коледжів, технікумів, училищ.

Стипендіальний проект діє з 2011-2012 навчального року у рамках реалізації програми «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиції в майбутнє». Бюджет проекту – майже мільйон гривень на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
321 Показати IP 5 Жовтня 2014 17:08
А бюлетень сфоткати не просили?
прокурор Показати IP 5 Жовтня 2014 18:22
Саме так і потактовано
опорним Показати IP 5 Жовтня 2014 19:39
Якщо за цього козла пришелепкуватого Міші ми не получимо стипендидії, прийдемо до нього додому. Хай ділиться "гонораром".
І.К. Показати IP 6 Жовтня 2014 00:11
Тепер із студентами. Знов напюсь. Чи надовго мене хватить?
Богдан Ф. Показати IP 6 Жовтня 2014 19:42
І в чому вони тут знайшли порушення? Такі стипендії дають з року в рік. От знову дали. Діють з листопада. Проблеми не знаходжу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus