USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виконком не підтримав кафе «АmBar», що не платить податків Луцьку

17 Квітня 2019 15:27
Виконавчий комітет Луцької міської ради не ухвалив рішення про продовження режиму роботи кафе-бару «АmBar» до 23-ї години, оскільки заклад громадського харчування не платить податків до міської казни.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 17 квітня.

Так, із проханням встановити режим роботи на 2019-й рік кафе-бару «АmBar» з 11.00 до 23.00 години, до членів виконкому звернувся підприємець Олексій Вікторович Ісаєв. Заклад громадського харчування знаходиться у Луцьку на вулиці Франка, 44.

Згідно із інформацією, наданою Луцьким відділом поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області, Управлінням патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Управлінням Держпродспоживслужби в місті Луцьку неодноразових документовано підтверджених порушень норм громадського порядку щодо дотримання тиші та санітарного законодавства щодо дотримання тиші у закладі протягом останніх трьох місяців зафіксовано не було.

Утім, як пояснила начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай, власник «Амбару» Олексій Ісаєв цього року разом із сім’єю переїхав жити у одне із сіл Луцького району, тому частину податків підприємець сплачуватиме до міської казни, а частину – до районної:

«На жаль, сім’я фізичної особи-підприємця переїхала жити в Луцький район, а якщо суб’єктом господарювання є фізична особа, то й податки платитиме згідно із місцем проживання. Тобто частина податків буде йти в місто, а частина - в Луцький район», - зазначила Наталія Рибай і наголосила, що підприємець із родиною більше 10 років працювали у Луцьку, добросовісно сплачуючи всі податки.

Однак, такий стан речей не сподобався виконувачу повноважень Луцького міського голови Григорію Пустовіту. Посадовець зауважив, що факт, що кафе працюватиме і зароблятиме дохід у Луцьку, проте податки сплачуватиме не до бюджету міста, на його думку, є несправедливим:

«Те, що вони ведуть торгівлю на території міста, але податки платитимуть не в місто – це не правильно. Переконайте їх, щоб перереєструвалися в Луцьку і платили податок, відповідно, до міської казни», - звернувся він до Наталії Рибай.

Тож, таку ініціативу підтримали вісім членів виконкому, проголосувавши «за», а це – більшість.

Разом із тим, посадовець поцікавився, яким чином підприємці щоразу по закінченню робочого дня повертатимуться в село після 23-ї години:

«А як же вони будуть повертатися після 23-ї години до себе в село? Це, як мінімум, незручно. А про людей потрібно дбати», - пожартував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
valdis peish Показати IP 17 Квітня 2019 15:55
все правильно і хай за дітей своіх платять в школах і садочках - бо хочуть жити в селі а працювати і вчити дітей в місті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus