USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Викрав школярку та зґвалтував: нові подробиці про чоловіка, який втік із зали суду в Луцьку

14 Вересня 2021 13:19
Підсудного, який 13 вересня після зміни запобіжного заходу втік з приміщення Луцького міськрайонного суду розшукують майже добу. Чоловіка наразі шукають на території області та України.

Про це розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, інформує Суспільне.

Орієнтування на втікача також передали міграційній службі та прикордонникам.

Підсудного, якого майже добу розшукують правоохоронці, звуть Сергій Плотніков, йому 37 років. Народився у селі Зарудче Камінь-Каширського району. Одружений, має сина.

Як розповіла Ольга Бузулук, 2016 року чоловіка обвинуватили у викраденні людини та зґвалтуванні. «Слідчі встановили, що він тоді викрав ученицю 11 класу і в лісі зґвалтував її. Після цього він погрожував розправою працівнику поліції. Також йому було оголошено підозру в крадіжці з проникненням, яке він здійснив разом зі спільниками», – каже речниця.

Зі слів речниці Нацполіції Волині, наразі слідчим також відомо про те, що дружина втікача неодноразово жалілася правоохоронцям на домашнє насильство. «Він довго переховувався від судових органів. Його вдалося затримати в травні цього року. З 21 травня і до 10 вересня він перебував у Луцькому СІЗО», – додає Ольга Бузулук.

Читати ще: Лучанина, який втік із суду, раніше судили за зґвалтування, зброю та викрадення людини

10 вересня Любешівський районний суд змінив обвинуваченому міру запобіжного заходу і відпустив його під домашній арешт. Зі слів речниці Нацполіції, 13 вересня суддя Луцького міськрайонного суду знову змінив запобіжний захід підсудному – на тримання під вартою.

«Судді не попередили правоохоронців та судову охорону про зміну запобіжного заходу, тому підсудний зміг залишити приміщення», – каже Ольга Бузулук. З суду чоловік зник орієнтовно о 14:20 13 вересня.

«Зараз нам невідоме місце його перебування», – каже речниця Нацполіції. Додає, усі наряди правоохоронців області та України отримали орієнтування на втікача: «Зріст 170 см. Худорлявої статури, короткострижений. Розмовляє російською, або суржиком. Був одягнений в чорний спортивний костюм з капюшоном».

Наразі за фактом втечі з під варти правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 393 Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Жах Показати IP 14 Вересня 2021 13:47
У цьому випадку (від початку злочину) відображається вся сутність правоохоронної системи, точніше її залишків....
Поліщук Показати IP 14 Вересня 2021 13:50
Боже, які ви лохи
Богдан Сташинський Показати IP 14 Вересня 2021 14:02
Зарудче - колишнього Любешівського району ...
Богдан Сташинський Показати IP 14 Вересня 2021 14:03
Ему умышленно создали условия для побега.
В. Показати IP 14 Вересня 2021 14:32
Кто его знает где он сейчас а то что условия ему были созданы это почти факт
5 Показати IP 14 Вересня 2021 14:48
Викрав і згвалтував дитину,довго переховувався,а коли його піймали,то відправили під домашній арешт?Там у судді любешівського,який приймав таке рішення,із головою усе впорядку? Як можна відпустити під домашній арешт педофіла,який до всього ще схильний до втеч і чинить опір при затриманні? Давайте ще маніяків серійних під домашній арешт відпускати. У першу чергу правоохоронцям треба взятися за суддю і хай пояснить,на основі чого гвалтівника-втікача було відпущено під домашній арешт.
Талібан Показати IP 14 Вересня 2021 14:57
А може це "зелений чоловічок", закинутий ворогом , з метою розхитування правоохоронної системи північних районів Полісся? Тоді негайно потрібно піднімати на ноги антитерористичні підрозділи.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2021 16:00
До відповідальності суддю, який відправив його під домашній арешт
Сліпень Показати IP 14 Вересня 2021 17:24
Феміда обісралась вкотре - хтось за курку в СІЗО їде без варіантів, а хтось за викрадення і згвалтування в суд саменький ходить (і саменький виходить).
Адекват! Показати IP 15 Вересня 2021 00:14
Суддя не попередив про зміну запобіжного заходу!? Тоді яка суть нарадчої кімнати!? Якщо правоохоронці подають клопотання про взяття під варту, чому не забезпечують реалізацію судового рішення, у разі його задоволення!? Чи суддя з нарадчої з кайдагками має виходити?
Микола Показати IP 15 Вересня 2021 09:30
Коли нарешті в нашій державі за такі халатні дії будуть відповідати посадові особи!!! В цій ситуації з легкістю можна встановити, хто винуватиць ситуації... Але в нашій країні не звикли посадовці брати на себе відповідальність за такі дії - завжди винуватцем виступає третя невстановлена особа, і так у любій сфері!!!
Лучанка Т Показати IP 15 Вересня 2021 10:47
З СІЗО доставляють обвинуваченого не менш як три наглядачі. Як він міг утекти? Думаю, не обійшлось без відкупу.
Вангую Показати IP 16 Вересня 2021 00:50
ДБР дасть об‘єктивну оцінку діям всіх посадових осіб, які були причетні до втечі підозрюваного. Слідчому який розслідував це кримінальне провадження і вносив подання до суду про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на взяття під варту, і при цьому не забезпечив конвой, прокурору, який здійснював процесуальне керівництво в цьому провадженні і іншим посадовим особам. Але тут питання виникає таке. Ну не було конвоїрів і що ? Слідчий, прокурор після того як суддя ооолосив рішення, не могли безпосередньо затримати цього злочинця і викликати конвой ? Дореформувались. Якби це сталось до 2014 року то була б «братська могила» всій Волинській міліціі. А сьогодні всім по..й.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus