USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Викрили п’ятьох волинян, які воювали на боці бойовиків

27 Квітня 2018 20:34
Працівники СБУ викрили п’ятьох волинян, які поїхали воювати за проросійських бойовиків. Крім того, на Волині викрили трьох шпигунів, які працювали на іноземні спецслужби.

Про це в інтерв’ю розповів начальник відділу контррозвідки управління СБУ у Волинській області Володимир Гречанюк, пише Волинь-нова.

Володимир Гречанюк каже, що здебільшого — це люди з певними психологічними проблемами: з нахилом до насильства, іноді з кримінальним минулим. Були й такі, хто погодився вбивати українців за гроші. Це, за словами контррозвідника, категорія осіб, які в житті нічого не читали, не вміють аналізувати чи прогнозувати наслідки.

А от ідейних сепаратистів на Волині не було. Це, на думку пана Володимира, дуже позитивний момент.

Крім того, зі слів начальник відділу контррозвідки управління СБУ Волині, загалом в області було викрито трьох осіб, які працювали на спецслужби іноземних держав. Важливий момент зазначений у ст. 114 Кримінального кодексу України («Шпигунство»), де передбачене звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка припинила шпигувати та добровільно повідомила органи державної влади про вчинене, якщо внаслідок цього і вжитих заходів було відвернено заподіяння шкоди інтересам України.

Нагадаємо, на телеканалі «1+1» показали сюжет про одного молодого чоловіка на ім’я Артем Дудко. Він приїхав до Луцька з окупованої території. Пристойно вдягнений, вільно розмовляє українською і вміє справити приємне враження. Єдине, що псувало його імідж в очах консервативних волинян, — татуювання на скандинавську тематику. Втім, ці знаки подобалися молоді, особливо учасникам одного з добробатів, який активно воює на Донбасі.

Хлопець не реєструвався як переселенець в органах соцзахисту, але зумів швидко облаштуватися — видно, непогано заробляв раніше. Щоправда, згодом виявилось, що і в нашому регіоні чоловік отримував чималі доходи. А платили йому з безрозмірного бюджету ФСБ Російської Федерації. Добре підготовлений агент із налагодженими каналами зв’язку, ознайомлений з методами роботи СБУ, був направлений сюди під виглядом переселенця з чітким завданням: убити командира одного з українських військ. Він підтримував контакти з ФСБ, отримував інструкції та гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 28 Квітня 2018 13:04
Фамілії і імена в студію .
Володимир Показати IP 17 Травня 2018 22:16
"убити командира одного з українських військ." - це щось нове.А в Україні їх скільки?
Ігор Показати IP 19 Травня 2018 09:21
Хто би сумнівався, що прокремлівського бидла в нас ще багато... Тому є непочатий край роботи і для відповідних служб і для нас з вами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus