USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Рубан зірвав запланований обмін полоненими на Донбасі у 2015, - ЗМІ

13 Березня 2018 11:40
У серпні 2015 року керівник Центру звільнення полонених при «Офіцерському корпусі» Володимир Рубан зірвав запланований обмін полоненими. Тоді планувалося обміняти 13 українських заручників на 13 бойовиків.

Про це заявив відомий переговірник, офіцер-афганець Василь Ковальчук, повідомляє 24 канал з посиланням на видання "Kp.ua".

«У нас було все узгоджено – з Генеральною прокуратурою, СБУ, Верховним судом. Ми міняли членів банди Боксера – грабіжників з Маріуполя – на наших хлопців, яким загрожував розстріл», – розповів про обмін Ковальчук.

«Ми вже приїхали вночі на КПП, чекали, але обмін не відбувся. А через кілька днів Рубан зробив свій «12 на 12». З першого списку в ньому залишилося тільки 6 осіб, інші були не бійцями, а випадковими людьми, один навіть не захотів їхати в Україну», – зазначив переговірник.

Читати ще: Хто такий Рубан, або Проросійські підручники та зброя в меблях

Ковальчук запевнив, що плани не здійснилися тому, що з сімей членів банди Боксера, за розповідями їх рідних, вимагали гроші, якими нібито потім поділилися з високопосадовцем СБУ.

Нагадаємо, ввечері 8 березня стало відомо про затримання Володимира Рубана. Його затримали під час перевезення великого арсеналу зброї через лінію розмежування на Донбасі. Згодом Рубану оголосили про підозру у спробі замаху на Петра Порошенка та збройному захопленні Верховної Ради, а також взяли під варту на 2 місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus