USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Вилучену через доноси Лапіна зброю суд повернув власнику

8 Вересня 2017 13:13
Суд повернув колишньому бійцеві «Айдару», активісту Ігорю Рицку зброю, вилучену через доноси народного депутата України, який представляє Луцьку, Ігоря Лапіна.

Засідання відбулося вчора, 7 вересня, у Луцькому міськрайонному суді. Про це на своїй сторінці в мережі написав сам громадський активіст.

"7 вересня відбулося засідання Луцького міськрайонного суду, щодо повернення мені вилученої моєї ж зброї, яка зберігалась зі всіма відповідними документами згідно з усіма відповідними правилами.

Черговий ляпас правоохоронним органам, які в цілому толком не розібравшись в ситуації і на підставі доносів ненародного депутата Лапіна, провели в моєму помешканні обшук і вилучили моє власне майно. В результаті чергове засідання в суді було виграно", - йдеться у дописі.

Як повідомив Ігор Рицко в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, зброю вилучили через те, що зберігалась вона в чохлі, а не в сейфі. Разом з тим, у власника є всі дозвільні документи.

«Зброя була зі мною в Києві, пів 2 ночі я приїхав додому і не поклав в сейф, бо не хотів брязкати ним вночі та будити дітей», - пояснив Ігор Рицко.

Відтак, суд постановив повернути зброю Рицку без притягання до відповідальності, обмежившись лише попередженням про те, що зброю слід зберігати в сейфі.

Також Ігор Рицко зазначив, що жодним чином не фігурує в справі, яку відкрили через «донос» депутата Ігоря Лапіна. Йому не оголошували про підозру, не допитували як свідка тощо.

Нагадаємо, раніше Ігорю Рицку вже повернули також майно, вилучене під час обшуків у його будинку за заявою нардепа Ігоря Лапіна 23 серпня – тоді у результаті, так би мовити, слідчих дій правоохоронці вилучили патрони, комп’ютерну техніку та мобільний телефон Ігоря Рицка.

Зауважимо, свого часу екс-заступник командира батальйону «Айдар» Ігор Рицко, на псевдо "Алмаз", оприлюднив викривальну інформацію про маловідому діяльність Лапіна. Так, до отримання депутатського мандату Ігор Лапін, відомий на псевдо "Бакс", заробляв на підкупі суддів, контрабанді спирту та сигарет, легалізації авто, оборудках із лісом та бурштином. Крім того, зі слів Рицка, на нардепа Лапіна, який грабував будинки, викрадав автомобілі з охоплених війною міст навіть є кримінальна справа у Северодонецьку. Вочевидь, саме така викривальна інформація Ігоря Рицка, який свого часу служив разом з Лапіним у батальйоні "Айдар", і змусила нардепа тиснути на нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Небайдужа Показати IP 8 Вересня 2017 15:20
І кому вигідна гризня між атовцями? Опам"ятайтеся! Зберіться всі без партфунціонерів і знайдіть спільну мову! Адже ви воювали за Україну, а не за партійні амбіції окремих осіб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus