USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вимагають 200 тисяч компенсації: подробиці бійки між учнями в ліцеї на Волині

27 Лютого 2024 12:39
Cтільцем по голові – саме так двоє учнів восьмого та дев’ятого класів Ратнівського ліцею «залагодили» між собою конфлікт. Відео бійки з’явилося в соціальній мережі. А ще скрін допису, в якому потерпіла сторона нібито вимагає у батьків нападника 200 тисяч гривень.

Що сталося поміж дітьми і звідки така жорстокість – у сюжеті ТРК «Аверс».

Вирішили з’ясувати стосунки поміж собою учні Ратнівського ліцею №2. Бійка трапилася ще 13 лютого, але на поверхню ця історія вийшла саме зараз, коли відео злили в інтернет. І лише після того, як випадок став публічним, залучили поліцію. В школі працювали правоохоронці, вивчаючи ситуацію.

Читати ще: Вдарив стільцем: на Волині у школі жорстоко побилися учні. Відео

На відео бачимо, що один хлопчик кидає в іншого стільцем. Стілець жбурнув дев’ятикласник Павло у на рік молодшого Артема. Що передувало конфлікту? Версії батьків хлопців кардинально різняться. Батько Павла Сергій Рогов стверджує, що бійку почав молодший Артем, в якого його син згодом і жбурнув стільцем.
«На коридорі почалася штовханина, десь там двері тримали. Там ішли хлопці: мій із однокласником. Його не пускали. Оцей постраждалий, точніше його зробили постраждалим, не пускав їх пройти по коридору. Мій син його відштовхнув. Він, не довго думаючи, схопив мого сина, надягнув кофту на голову і почав бити по голові», – стверджує Сергій Рогов.

За словами батька Павла, зав’язалася бійка, в яку втрутився однокласник його сина.

«Він встав і вдарив однокласника сина, який заступався. Після цього вскочив у клас і плюнув ще на ходу в лице, закрившись у класі. Тоді мій син взяв стільця і хотів його налякати. Зайшов у клас, замахнувся… Ну, він його не вдарив. Там чуть-чуть руку зачепив», – каже Сергій Рогов.

Чоловік стверджує, що вони вибачилися перед мамою потерпілого восьмикласника, а хлопці між собою ніби примирилися. Але згодом дядько потерпілого Артема, принаймні так, за словами Сергія Рогова, представлявся чоловік, який телефонував, нібито вимагав компенсувати моральну шкоду у сумі 200 тисяч гривень.

«Дядько Артема з Києва. Він каже: я заберу його до себе на лікування, ви нам заплатите за лікування, компенсацію заплатите моральну – 100 тисяч, 180 євро за лікування одного зуба. Ми домовлялися, що за лікування та обстеження ми заплатимо, а от за компенсацію ми не домовлялися, бо там постраждали всі діти,– розповідає Сергій Рогов.

Між тим мама Артема Віра Молодцова розповідає, що у бійці брало участь значно більше хлопців. Каже, що коли ситуація геть вийшла з-під контролю, син їй зателефонував і сказав, що його зараз просто заб’ють.

«Коли він стільцем вдарив, мені написав мій син. Бо вони вибігли після удару. Мій пише, мовляв, мамо, в мене є вся переписка, мамо, вони мене заб’ють», – стверджує Віра Молодцова.

Далі жінка розповідає подробиці, які їй вже згодом розказав Артем.

«Ви зараз будете шоковані, чому вони побилися. Мій син стоїть біля своїх дверей зі своїми однокласниками, граються: то не пускають дівчат до класу, то випускають. Підстрибує і малого пхає сильно в груди раз, пхає його другий раз. Мій син його у відповідь відпихає і питає, що ти від мене хочеш. Він летить з кулаком на мого сина. Мій син ухиляється і не дає себе вдарити. Це його розізлило. Ну і як самозахист він получив подачу від мого сина. Він біжить у клас, хапає стільчик і біжить бити тим стільчиком мого сина», – переповідає ситуацію Віра Молодцова.

Мама Артема стверджує, що є відео з коридору, де все й почалося. Ним вона, мовляв, може підтвердити кожне своє слово.

«Це все є зафіксовано на відео: як він відбивається від них, що з Роговим було ще три хлопці і ще двоє-п’ятеро стояли в запасі. Мій син один був, це все зафіксовано на відео. Потім після уроку іде його другий друг Антонюк, який добиває його: по голові удари наносить, пошкоджує чотири зуби. І моя дитина в напівнепритомному стані. Якби не однокласник Павло Геч, який тримав його, він би впав і знепритомнів. І після цієї ситуації, щоб ви зрозуміли, ні поліцейський, ні вчителька не викликають швидку. Ніхто не надає допомоги. Ніхто після цього всього нічого не робить», – стверджує Віра Молодцова.
Лише через два тижні після інциденту до школи приїхала поліція. І почала розбиратися, що ж сталося поміж старшокласниками. Цілком можливо, що причиною цього стало відео та скрін про те, що у батьків нападників нібито вимагають компенсацію за моральну шкода.

«Попередньо між ними сталася штовханина, один вдарив іншого і знову почалась штовханина. Потім закрили двері, плюнув в лице один учень другому, наскільки знаю, той, що вважається потерпілим. Далі він забіг у клас, потім ще один учень забіг і вдарив уже тим стільчиком», – розповів директор Ратнівського ліцею №2 Ігор Рудчик.

Як розповіла мати Артема, найбільше її вразило, що батьки хлопців, які побили її сина, спочатку просили не писати заяву, а коли вона пішла їм назустріч, згодом виставили її в інтернеті як вимагачку грошей.

Поліція провела зі школярами виховну бесіду й пояснила: щойно мама напише заяву, одразу порушать провадження. Віра Молодцова повідома, що заяву зараз готує її адвокат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Лютого 2024 15:21
То ж не в верховній раді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus