USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вимагали COVID-довідку зі школи: у Мелітополі школярку вигнали з трьох маршруток

7 Жовтня 2021 16:02
У Мелітополі Запорізької області дівчинку відмовилися везти на навчання троє водіїв маршруток через нові карантинні обмеження. Над школяркою зглянувся тільки четвертий водій.

Водії вимагали від дівчинки учнівський квиток чи довідку зі школи. Але його просто не встигли видати. Про ситуацію написала мама дівчинки Анна Кропивка у Фейсбуці, передає Обозреватель.

Нові карантинні обмеження в Мелітополі набули чинності 7 жовтня. Вони, зокрема, передбачають, що їздити в громадському транспорті можуть такі категорії громадян:

– хто зробив щонайменше перше щеплення від коронавірусу;

– хто може показати негативний результат ПЛР-тесту;

– діти – якщо у них є довідка зі школи або учнівський квиток.

Дочка Анни Кропивки пішла в школу без учнівського квитка, бо школа їх просто не встигла зробити і роздати дітям. Жінка написала, що інші правила водії маршруток без проблем порушують: беруть пасажирів більше дозволеного, пускають людей без масок і самі їх не носять. А ось з дитиною вирішили бути принциповими.
«Це просто треш, друзі. Про наші маршрутки можна складати легенди, причому сумні. Реально просто «бомбить»... Сказали, що у дітей повинні бути учнівські квитки. І о диво! Дітей без учнівського не пускають. Дитину вигнали з трьох маршруток!» – обурилася Анна.

Жінка зазначила, що вранці було холодно і вітряно.

«Плювати! Був же наказ. Невже не видно, що їде учень? Секретар школи просто фізично не встигла зробити ці трикляті учнівські квитки. Ну просто тому, що там має бути фото, а його ще потрібно зробити. Ну нереально встигнути за добу», – зазначила мама дівчинки.

За її словами, школярку погодився везти тільки четвертий водій.

З 7 жовтня Запорізька область перейшла до «помаранчевої» зони карантину. Згідно з рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС, для проїзду в громадському транспорті у школярів має бути довідка з навчального закладу або учнівський квиток. Але в довідці не обов’язково має бути фото, вона чинна і без нього. Класні керівники дійсно просять фото для документа або радять його вклеїти самостійно.

Як повідомляє місцеве видання «РИА Мелітополь», чимало містян сьогодні діставалися на роботу пішки – вони не могли показати сертифікати або результати ПЛР-тесту на коронавірус, а водії пускали тільки з ними. Але і не всі водії змогли вийти на маршрути – через такі ж проблем із документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2021 16:26
вакцина не запобігає інфікування, вона лише знижує ймовірність ускладнень. тому вимога пускати до громадського транспорту лише вакцинованих виглядає дещо дивною - щось на зразок "скажи дурному молитися, то він і лоба розіб'є".
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2021 16:28
Можна правила порушити. А ми так хочемо правову державу.
Тая Показати IP 7 Жовтня 2021 16:42
Дитина у першому класі? Ні. Учнівський квиток роблять на початку вересня батьки, а потім лише проставляють клас та ставлять печатку. У нас батьки звикли шукати винних у своїй безвідповідальності.
До Тая Показати IP 7 Жовтня 2021 16:49
Тормозніть, Таю. Нам учнівські квитки після гірких сліз видавали, та і не всім.
Тая Показати IP 7 Жовтня 2021 17:10
Не бачу проблеми, я купила бланк, вклеїла фото дитини, пішла в приймальню школи і оформила все. Ніхто Вам нічого не повинен видавати. Ми не живемо в Радянському союзі. Не чекайте, що хтось має за Вас це зробити. Про учнівський квиток я подбала сама.
Мда до Тая Показати IP 7 Жовтня 2021 18:07
Да, Тая, Тая ... Була б цяя, то можливо б знала що на це все виділяються бюджетні кошти і при прийнятті ди*ільних законів має бути дотримано існуюче чинне законодавство. В тому то і справа що винні. От через Вас і інших таких зелених мають страждати майже всі люди бо Вам вчитися колись не хотілося і зараз не хочеться.
Тая до мда Показати IP 7 Жовтня 2021 20:14
Просвітіть мене , в якому документі написано, що школа повинна видавати учнівський квиток. Бланки квитків у школі не друкують, як мінімум для цього треба поліграфічний станок. До речі, у Вас пане чи пані цяя море помилок, тому ,не варто повчати інших.
Юлія Показати IP 8 Жовтня 2021 05:49
А ще тут не написали, що деякі учні взагалі не змогли піти в школу. Бо школи міста зараз працюють в дві зміни. Діти другої зміни, які ходять у другу зміну та користуються громадським транспортом, просто не мали змоги піти до школи. Бо транспорт ходить тільки до 9:00, а уроки починаються з 12:30. Як, наприклад, моя дитина. Місцева влада говориьб, що це тепер справа батьків, як їх дитина доїде до школи. Я подзвонила не гарячу лінію секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, написала звернення на ел.пошту... відповіді ще немає. Також подала скаргу в МОН України.. Всім байдуже, що в м. Мелітополь порушують права багатьох дітей на отримання освіти
Доброжелатель Показати IP 8 Жовтня 2021 09:26
Мэра на мыло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus