USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виманили з Криму: затримали організатора «референдуму» 2014 року

14 Червня 2019 20:11
Колишнього очільника «центральної виборчої комісії ДНР» Романа Лягіна, який проводив «референдум» 2014 року, затримали завдяки «оперативній комбінації».

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«Співробітники Служби безпеки України у результаті комплексу заходів реалізували оперативну комбінацію із виведення з тимчасово анексованої РФ території Криму «ексголови центральної виборчої комісії» та «ексміністра праці та соціальної політики» терористичної організації «ДНР», – йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, так званий голова «ЦВК ДНР» 2014 року на виконання вказівок представників країни-агресора безпосередньо організовував проведення фейкового «референдуму» за від’єднання Донецької області від України та створення псевдодержавного утворення «ДНР».

Також правоохоронці встановили, що протягом 2014-2019 років «експосадовець ДНР» переховувався від українського правосуддя на тимчасово непідконтрольних територіях Донеччини та АР Крим.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України, затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus