USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Виплату пенсії заморозили: чому пенсіонерам припиняють нарахування грошей на карти

20 Червня 2023 07:38
Якщо пенсіонер не користувався своїм банківським рахунком понад шість місяців, то виплату пенсій йому на картку можуть заморозити. Необхідно хоча б раз на пів року проводити якісь платежі за своєю пенсійною карткою, це може бути оплата будь-яких рахунків – комунальних платежів чи хоча б поповнення мобільного.

У Мінсоцполітики нагадали, в яких ще випадках видачу пенсій можуть призупинити.

Зокрема, призупинити виплати можуть:

– якщо пенсію призначено на підставі неправдивих відомостей в документах,

– на весь час проживання пенсіонера за кордоном – якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

Якщо картка «заморожена» – це не означає, що пенсія не надходить на рахунок, вона нараховується, але гроші не можна зняти.

Щоб повернути кошти, потрібно звернутися до Пенсійного фонду для підтвердження особи. Після перевірки даних Пенсійний фонд ухвалить рішення про відновлення пенсійних виплат протягом 10 днів від дня звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus