USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виплати пенсіонерам переведуть на картки, а доставка поштою буде платною

30 Березня 2021 13:35
Міністерство соціальної політики планує 31 березня внести проєкт постанови про переведення з 1 вересня 2021 року виплат на карти пенсіонерів, крім інвалідів першої групи, які не ходять, і тим, кому більше 80 років.

Про це повідомив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський на своїй сторінці у Facebook, передає Главком.

«Тобто пенсіонерам буде примусово відкритий рахунок (вгадайте де?). Це в країні, де банки і банкомати присутні в 4% населених пунктів і часто найближчий на відстані в 50-60 км. Як вам ідея в короновірус, коли транспорт до цього банку нормально не ходить?» – написав Смілянський.

На думку Мінсоцполітики, таке рішення «позитивно вплине на одержувачів пенсій».

Смілянський повідомив, що зараз через «Укрпошту» отримують пенсії 3,5 млн осіб.

За його даними, пенсіонери, які не входять у визначені категорії, будуть оплачувати доставку самостійно.

Смілянський також зазначив, що «Укрпошті» доведеться скоротити більше 10 тисяч листонош, які розносять пенсії.

Читати також: Партія «ЗА Майбутнє» пропонує вдвічі підвищити мінімальну пенсію

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що «сьогодні доставка однієї пенсії коштує в середньому 60 гривень, з підвищеними тарифами буде коштувати більше 100 гривень».

Водночас Смілянський спростував заяву Лазебної про те, що тарифи на доставку пенсій зростуть 67%. За його даними, тарифи планується підняти тільки 11%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читач Показати IP 30 Березня 2021 14:23
Той Смілянський явно зажерся і ніхто на те не звертає увагу. Таких "ефективних" менеджерів давно треба гнати від корита.
К.лучанин до Читач Показати IP 30 Березня 2021 15:11
Читай з розумом статтю. При чому тут Смілянський коли це Мінсоцполітики створює бардак ? Пані Лазебна з розумом не дружить. Гнати її треба з посади, вона хоче щоб пенсіонери вийшли на протести, а це так і буде! І ніякий КОВІД-!9 цьому не завадить. Проти тарифів на газ пенсіонери також виходили на протести. Це не людська влада-це є вороги народу!
103 Показати IP 31 Березня 2021 10:39
Я представляю, що може бути з цими пенсіонерами, коли вони бідолашні після такого рішення влади, незнатимуть куди йти та що робити. У нас є такі пенсіонери, які і в 60 років за своїм віком не знають, що в Україні існують приватні банки, що таке банкомат та як ним користуватись, куди та як вставляти ту пластикову картку. Вони привикли ще за часів Радянської влади отримувати пенсії від поштарки, і за це не треба їх засуджувати. Хто мені тут зараз, що не говорив, а в 70 чи в 75 і більше років навчатися пенсіонерам цих нових банківських наук та процедур не кожному дано. Всі ми люди за своїм розумом і своїм мисленням різні. А як проснуться та будуть терти від щастя руки банківські шахраї, люди не чисті за життя та зі зловживаннями, то зразу розпочнуть дурити пенсіонерів і намагатися під видом "допомоги" в лапках - знімати у банкоматах пенсії та привласнювати нещасні гроші пенсіонерів на особисті потреби.
Олена Показати IP 31 Березня 2021 21:22
Нешановний міністр (чи як зараз прийнято казати - міністерка) соціальної політики Марина Лазебна! А чи не скоротити Вам ваші непомірні потреби та позахмарні зарплати? В нашій державі пенсії і так маленькі як хвіст у хом'яка, а ще бідні пенсіонери будуть вимушені за доставку з них платити? Дуже цікаво, чи є у Вас хоч якась крапля совісті? Хоча я могла б і не запитувати, і так все зрозуміло. Ганьба Вам та усьому керівництву нашої багатостраждальної держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus