USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Випускникам ліцеїв Володимира, які найкраще склали НМТ, вручили грошові премії

30 Серпня 2022 20:01
П’ятеро цьогорічних випускників загальноосвітніх закладів Володимирської громади показали особливо високі результати у складанні національного мультипредметного тесту, набравши понад 580 балів.

Усіх їх відзначили нагородами міського голови та грошовими преміями під час конференції освітян, яка відбулася 29 серпня, повідомили у Володимирській міській раді.

Міський голова Ігор Пальонка привітав із високими досягненнями у навчанні та вручив нагороди за академічні успіхи випускниці ліцею №1 Ользі Новак (594 бали із 600 можливих), випускниці ліцею №3 Дарині Калюжній (592 бали), випускникам ліцею ім. О. Цинкаловського Богдану Павлюку (590 балів) та Марії-Вікторії Калиш (587 балів), а також випускниці ліцею №5 ім. А. Кореневського Софії Бондарєвій (582 бали).
Читати ще: Назвали топ-15 шкіл Волині, де найбільше учнів здали НМТ на 200 балів

Цьогорічним випускникам довелось уперше складати національний мультипредметний тест, який у зв’язку з війною замінив зовнішнє незалежне оцінювання. Тест складався з 20 питань і трьох частин: української мови, математики та історії України.

Випускники зізнаються, що складати мультипредметний тест їм було значно легше, аніж ЗНО, проте для багатьох було сюрпризом, що довелось готуватись до історії України, а не до тих предметів, які вони обрали ще рік тому.
«Далеко не для усіх спеціальностей потрібна історія, тому необхідність його складання викликає сумнів», – зауважує Богдан Павлюк, якому все ж таки вдалося отримати 200 балів за знання історії України.

Читати ще: Повідомили, учні яких луцьких шкіл найкраще склали мультипредметний тест

«Водначас НМТ дає змогу в останній момент обрати навчальний заклад для вступу, адже якщо випускник склав ЗНО з біології та хімії, то подавати документи зможе лише до медичного університету, а з результатами тесту усі абітурієнти рівні і зможуть вступати будь-куди», – зауважує Марія-Вікторія Калиш.

200-бальники кажуть, що під час вибору вищого навчального закладу керувались не лише омріяною спеціальністю, а й місцем розташування університету: переважна більшість з них навчатиметься на заході України, у Львові. Марія-Вікторія вивчатиме педіатрію, Богдан опановуватиме комп’ютерні науки, Софія навчатиметься на міжнародних відносинах, Ольга вступила на менеджмент, а Дарина в майбутньому планує стати інженером програмного забезпечення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1111 Показати IP 1 Вересня 2022 00:20
Молодці місцева влада, що привітала дітей, бо Луцька МР навіть і не привітала своїх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus