USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Яким буде НМТ у 2024 році

8 Квітня 2024 19:48
Національний мультипредметний тест – новий формат вступних іспитів ЗНО, який існує лише кілька років. Та цього року він структурно відрізнятиметься від іспитів 2022 та 2023 років. Нижче – про те, у чому саме полягатимуть відмінності, та про те, як до цього важливого тестування варто готуватися майбутнім абітурієнтам.

Яким буде НМТ у 2024 році?

Одним із найпопулярніших запитів, який формулюють майбутні випускники та їхні батьки, є «НМТ підготовка 2024». Не менш популярним – «Як виглядатиме НМТ 2024 року»? Мабуть, почнемо саме з нього, адже не можна готуватися до чогось, про структуру чого не маєш уявлення.

Отже, НМТ 2024. Що про нього відомо?

• Комплексне тестування з 4 предметів: української мови, математики, історії України та предмета на вибір.

• Іспит проходить в один день і поділений на два блоки: перший – українська мова та математика, другий – історія та предмет на вибір. Обидва блоки тривають по дві години (120 хвилин).

• Тести приведені до лаконічнішого формату, тому в них відсутні відкриті розгорнуті завдання.

• Проходитиме НМТ 2024 з 14 травня до 19 липня, а реєстрація на нього триватиме з 14 березня до 11 квітня.

Таким чином, у 2024 році вступні іспити знову проходитимуть в оновленому форматі ЗНО. Це дасть можливість максимально спростити та убезпечити процес складання іспитів абітурієнтами.

Чи відрізняється підготовка до НМТ від ЗНО?

НМТ 2024 складено за актуальною програмою ЗНО кожного предмета. Це означає, що принципово підготовка не має відрізнятися. Є лише кілька винятків: наприклад, не потрібно готуватися до написання різних переказів.

Що потрібно зробити, щоб одержати максимум на НМТ?

• Знати програму ЗНО з кожного предмета, який дитина складає. Це допоможе якісно та ефективно побудувати процес підготовки.

• Знайти найякісніші джерела для підготовки. Не варто читати й запам’ятовувати перше посилання за запитом. Краще запитайте, якими посібниками слід користуватися, у вашого викладача.

• Знайти хорошого викладача. Досить поширеною практикою є підготовка до таких іспитів поза своєю школою. Слід вкрай ретельно обирати репетитора чи курси.

• Практикуватися із завданнями, схожими на ті, що будуть на іспиті.

Як бачимо, ці принципи мало чим відрізняються від тих, яких потрібно дотримуватися під час підготовки до будь-якого іншого іспиту. Важливо пам’ятати, що від результатів дитини на НМТ залежить те, двері до яких закладів вищої освіти будуть відчинені під час вступної кампанії.

Чи варто йти на курси?

Звісно, якщо майбутній випускник відчуває, що зможе готуватися самостійно – це чудово. Але в більшості випадків дітям не вистачає організованості, мотивації та підтримки експертів у вивченні предмета. Саме тому багато шкіл намагаються організовувати якісні курси.

Про одні з таких хотілося б розповісти. Дистанційна школа Optima створила курси підготовки з найкращими викладачами закладів вищої освіти України. З особливостей підкреслено:

• доступ учнів та учениць до всіх актуальних та якісних матеріалів, які потрібні для підготовки з конкретного предмета;

• можливість готуватися онлайн – у своєму темпі та в зручний час;

• раз на тиждень діти можуть відвідувати онлайн-консультації, на яких викладач університету з відповідного предмета буде доступно пояснювати матеріал, відповідати на запитання та допомагати в підготовці майбутнім абітурієнтам.

Попри те, що описані курси здаються досить прогресивними та ефективними, варто відзначити, що підготовка має бути зручною та цікавою для конкретної дитини. Тільки так результат НМТ буде високим, а вступ– успішним. Хай щастить!

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus