USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Випити пива й допомогти ЗСУ: в Луцьку відкрили атмосферний паб

18 Грудня 2023 07:15
Щоб збільшити кількість та якість донатів двоє волонтерів із Луцька відкрили оригінальний паб. Там не лише наливатимуть пиво й подаватимуть різні снеки, а й продаватимуть сувеніри з фронту.

Як з допомогою випивки, їжі, осколків і обсмаженої кави зароблятимуть для ЗСУ? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

На стелі – величезна маскувальна сітка, на підвіконні – осколки, які мало не вбили захисників, а на барній стійці – гільзи та дірява військова каска російського солдата. У Луцьку на вулиці Шевченка відкрили паб «Перший Волонтерський». Вклалися в його відкриття двоє волонтерів із ГО «Військова пошта» Павло Цапюк та Олександр Сидорук. Половину прибутку від роботи закладу віддаватимуть на потреби української армії.

«Решта в розпорядженні інвесторів лишається. Тобто це може йти на розвиток закладу або просто як прибуток. Комерційна складова має лишатися, інакше заклад не буде функціонувати», – пояснює Павло Цапюк.

Заробляти в «Першому Волонтерському» планують стравами й випивкою, а також сувенірами із фронту. Гроші з продажу стріляних гільз, уламків боєприпасів та інших фронтових артефактів на відміну від іншої виручки не ділитимуть навпіл. Уся сума йтиме на потреби військових підрозділів.

«Відвідувачам буде доступно більшість із них викупити. Буде груба ціна», – каже Павло Цапюк.

Паб має особливий дизайн. Столи зроблені з дошок, привезених із різних фронтових напрямків.

«Пізніше будуть зроблені лейбли зі сталі чи гільз, аби людина, яка сідає, знала: «О нічого собі, цей ящик із Бахмутського напрямку привезений». І приблизна дата буде встановлена», – анонсує Павло Цапюк.

Попри те, що заклад має символічну назву «Перший Волонтерський», працюють у пабі найняті працівники: бармени, кухарі, офіціанти.

«Якби робити це повністю волонтерськими речами, то воно тоді не запрацювало би в плані комерції. Тут має бути заклад, який зароблятиме кошти, щоб цими коштами ефективно наповнювати провійськові проєкти», – наголошує Павло Цапюк.

Сталого меню поки немає. Шеф-кухар працює над його розробкою. Паб пропонуватиме різні снеки до пива, основні страви з курки та риби. Серед напоїв – крафтове пиво місцевого виробника та два види безалкогольного напою з пивоварні Дніпра.

«Багато з моїх друзів-бійців не п'ють алкоголю. Тому цей формат зайшов ідеально», – зауважує Павло Цапюк.
Також заклад радий бути платформою для різноманітних заходів. Тут готові приймати виставки, творчі вечори, організовувати навчання й навіть плести маскувальні сітки. Днями тут показали виставку, привезену з Рівного.

«Ми відкриті до співпраці з будь-якими організаціями, з волонтерами. Усе, що треба зробити, та навіть, якщо комусь треба буде приміщення, щоб сітку сплести, то, будь ласка, ми виділимо години», – заохочує Павло Цапюк.

Ще у планах власників пабу – продавати й готувати особливу каву. Її військові будуть обсмажувати просто на фронті. Зерна бійцям привозитимуть волонтери разом із допомогою. Цю каву в «Першому Волонтерському» будуть продавати з відчутною націнкою, аби більше грошей збирати на допомогу ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 18 Грудня 2023 19:51
Реклама...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus