USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вироби волинського майстра потрапили до Книги рекордів України

27 Листопада 2015 11:21
Робота Анатолія Бойка не має аналогів в усьому світі. Його найбільшу колекцію яєчної шкарлупи, оздобленої дорогоцінними металами, 26 листопада зареєстрували як рекорд України. Про це повідомляють Хроніки Любарта з посиланням на сюжет ТСН.

Фіксувати рекорд волинянина вирішили в українському парламенті, аби можновладці змогли оцінити талант народного умільця.

«Робити те, чого ще немає, але з того, з чого роблять всі», - пояснив свою творчість Анатолій Бойко.

Технологію майстер розробляв десятиліття. У роботах іноді по кілька тисяч елементів.

Сам майстер каже, що треба добре знати точні науки, аби все обчислити, а також мати хорошу уяву. Для оздоблення використовує найрізноманітніші метали, а яйця - від перепелиних до страусових. Шкарлупи Бойко спершу носить до храму, аби вони набралися енергетики, а вже потім робить із них обереги.

Свої вироби здебільшого роздає у всі куточки світу, однак є й такі, що не продасть за будь-які гроші.

Віднедавна «волинський Фаберже» мріє відкрити власну школу, а також хоче організувати арт-терапію для бійців.


Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про унікальні писанки Анатолія Бойка. Зокрема, писанки з різьбленням та художньою ковкою були представлені в Луцьку. Окрім того, на персональній виставці народного умільця експонувалися вироби, зроблені в 10 різних стилях художньої творчості.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus