USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Виш історичної Волині - єдиний у Книзі рекордів Гіннеса

17 Липня 2014 14:29
Офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, що підтверджує здобуття номінації «Найдовший марафон читання» отримав Національний університет «Острозька академія». Про це інформує День.

Починаючи із 27 лютого, студенти та викладачі безперервно читали вірші Тараса Шевченка. Цей унікальний захід приурочили до 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря та жертвам протистоянь в Україні. Відтак за 456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це — 11 250 творів.

Як повідомляє прес-служба університету, на вимогу Книги рекордів Гіннеса у залі проведення акції цілодобово вівся відеозапис з онлайн-трансляцією на офіційному сайті Острозької академії, працювали фотографи.

Пряма трансляція марафону читання творів Тараса Шевченка зазнала 18 хакерських атак.

Зі слів фахівця відділу міжнародного співробітництва Острозької академії Сергія Галецького, після проведення акції потрібно було усе оформити документально, а це фото-, відеоматеріали на жорстких дисках і 15 кілограмів друкованого тексту українською і англійською мовами.

Перевірка документів адміністрацією Книги рекордів Гіннеса зайняла близько трьох місяців. До речі, враховуючи ситуацію в Україні, жорсткі диски перевіряли навіть британські спецслужби. Утім, попри усе, Острозькій академії вдалося стати першим вищим навчальним закладом України, який увійшов у Книгу рекордів Гіннеса.

«Ми сказали: «Ми це зможемо!». І ми це зробили! Це наше спільне досягнення, яке вкотре довело, що ми можемо пишатися нашими креативними, згуртованими і дружними студентами. Уперше нашого Кобзаря вшанували на світовому рівні. У контексті подій сьогодення його творчість особливо актуальна, адже далекоглядність і пророчі слова Шевченка просто вражають», — ділиться враженнями ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
0332 Показати IP 17 Липня 2014 14:46
МОЛОДЦІ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus