USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вишивальник Юрій Савка святкував ювілей «на робочому місці»

9 Жовтня 2009 09:38
На ювілеї відомого майстра вишивки Юрія Савки співав ветеранський хор «Злагода». Через те, що сам пан Савка співає у цьому колективі уже 5 років, він жартував, що святкує ювілей «на робочому місці» - інформує репортер «Волинських новин».
Із 75-річчям та 15-ю річницю творчої діяльності друзі, колеги та шанувальники мали змогу привітати Юрія Савку у Волинському краєзнавчому музеї.  Саме там з 8 жовтня триває виставка під назвою «Юрій Савка – штрихи історії України у вишиваному портреті». Прийшов привітати митця і лікар-кардіолог, Михайло Андрусів, який, за словами пана Савки «витягнув його із того світу».
Пан Савка каже, що вишиті ним портрети українських діячів – це роботи, які увібрали чимало сил та енергії . Ювіляр наголошує, що всі його роботи – результат великого напруження душі, а не комерційний хід. За його словами, комерція і творчість – речі несумісні.
Юрій Савка у своєму доробку має понад 35 оригінальних робіт, за плечима – більше 40 персональних та колективних виставок.
На стенді у залі представлена незакінчена робота – рушник, на полотні якого переплетені галицькі та волинські орнаменти, а в центрі вимальовуються обриси портрету князя Данила Галицького. У творчих задумах митця – колосальне полотно, карта Волині із характерними для кожного району орнаментами.
Виставка у музеї триватиме близько двох місяців. Тож долучитися до рукотворної краси зможе кожний бажаючий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus