USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Високе звання Почесного громадянина Луцька отримав народний артист України

4 Вересня 2021 14:15
У 2021 році звання Почесного громадянина Луцька отримав художній керівник камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії Товій Рівець.

Високу виногароду музиканту вручили на День міста, 4 вересня, на головному майдані Луцька.

Народний артист України Товій Михайлович Рівець народився 5 січня 1947 р. Викладач по класу скрипки та камерного ансамблю Волинського державного училища культури і мистецтв. Заслужений працівник культури України, Заслужений діяч мистецтв України. Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня.
У репертуарі камерного оркестру «Кантабіле», яким керує маестро, 550 творів, кожен з яких має індивідуальне звучання. У 2006 році Товій Михайлович створив 5 програм, розрахованих на різну слухацьку аудиторію. Висока професійна культура Т. Рівця дає можливість блискуче проводити різноманітні концерти, творчі зустрічі, вечори, успішно виступати не тільки в Україні, а й за кордоном - у Німеччині, Польщі, Білорусі, Литві, Чехії, Словаччині, Данії, Ізраїлі, Швеції.

Читати ще: Луцьк два дні святкуватиме День міста. Афіша заходів

Присвятивши життя музиці, Товій Михайлович виріс у непересічного музиканта, індивідуальну, яскраву особистість, авторитетну постать українського музичного мистецтва. Завдяки таланту та заповзятій праці він зробив вагомий внесок у розвиток скрипкового мистецтва та музичної освіти, що принесло йому заслужену шану і визнання як видатного.
Вікторія СЕМЕНЮК, фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 4 Вересня 2021 17:02
"народни артист України" пишетьсмя з малої літери!
Уважний до Сергій Показати IP 4 Вересня 2021 19:46
І "народний" з літерою "й" в кінці, до речі)))
Андрій Миколайович Показати IP 4 Вересня 2021 21:24
Та забийте того скріпічного ключа на орфографічні помилки. Товій Рівень - дійсно талант і митець, давно було треба вшанувати його творчість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus