USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Високий суд проігнорував агресію РФ проти України, - Мінфін про рішення щодо «боргу» Януковича

30 Березня 2017 14:22
Англійський суд не підтримав позицію України щодо так званого російського боргу на 3 млрд доларів, але дозволив апеляцію.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну, передає Українська правда.

«Суддя чітко охарактеризував акти економічної, політичної та військової агресії, вчинені Росією проти України, як такі, що «викликають глибоке занепокоєння».

Суддя також прямо визнав, що «… Україна може висувати сильний аргумент стосовно того, що економічний ефект військових дій з боку Росії у Криму та східній Україні полягає у тому, що можливість Держави виконувати свої зобов'язання за Облігаціями сильно обмежена», - йдеться у повідомленні.

«Суддя також відзначив, що суть цієї справи не є «чітким» та є «складним питанням». Незважаючи на це, він дійшов висновку, що англійська правова доктрина, яка безпосередньо стосується компетенції англійських судів приймати рішення у сфері високої міжнародної політики, забороняє йому брати до уваги протиправні дії Росії та «примус» з її боку як частину заперечень України. Як визнав Суддя, якби не ця правова доктрина, позиція України «явно є сильною», - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, суддя задовольнив прохання України про подання апеляції до Апеляційного суду та надав Україні загальний дозвіл на апеляційне оскарження з усіх питань.

«Суддя також задовольнив клопотання України про тимчасове зупинення виконання прийнятого рішення», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в середу Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо євробондів на 3 млрд доларів.

При цьому в Мінфіні РФ заявили, що суд прийняв остаточне рішення про те, що Україна зобов'язана виплатити Росії номінальну вартість єврооблігацій в сумі 3 млрд доларів.

Міністр фінансів Олександр Данилюк коментуючи рішення суду заявив, що це лише перший етап та Україна має право на апеляцію.

Як повідомлялося, у 2016 році Росія подала до Високого суду Лондона клопотання за позовом, поданим у зв'язку з відмовою України повертати борг в $3 мільярди, який був наданий під час правління Віктора Януковича.

Нагадаємо, 16 листопада 2015 року Путін заявляв, що РФ нібито запропонувала реструктуризувати борг України на три роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus