USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Вистачило б усім. В ядрі Землі перебуває 99% запасів золота, – вчені

28 Серпня 2023 00:24
Працівники наукових лабораторій по всьому світу разом із геологами з Університету Маккуорі, що в Сіднеї, провели ретельне дослідження складу Землі. Результати показали, що значна кількість золота міститься на глибині – в зоні ядра планети.

Фактично, цього золота вистачило б, аби покрити планету шаром завтовшки 50 см, пише НВ.

Золото, виявлене в ядрі Землі, пов’язане з процесами формування планети. Воно зосереджене разом з іншими дорогоцінними металами і мінералами, утворюючи складну структуру. Вчені припускають, що ці дані можуть допомогти глибше зрозуміти походження Землі та її внутрішніх процесів.

Однак це відкриття також викликає питання про можливість вилучення цього золота з ядра. Доступ до таких глибин становить величезні технічні складнощі та ризики. Незважаючи на величезні запаси золота в земному ядрі, поточні методи видобутку перебувають поза зоною їх застосування.

«Це відкриття перевертає наше розуміння про геологічні процеси та розподіл дорогоцінних металів, – каже головний геолог Інституту геологічних досліджень. – Питання про те, як можна було б використовувати ці ресурси, залишається відкритим, але це надає нові перспективи для наукових досліджень та інженерних технологій».

Відкриття дає змогу вченим глибше зрозуміти структуру і склад Землі, а також показує, як мало ми все ще знаємо про внутрішні процеси нашої планети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Семен Показати IP 28 Серпня 2023 09:39
Ну колиб його стало аж так багато то воно і "золотом" пересталоб бути. Так, залізячки жовтого кольору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus