USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Вистава і солодощі: в Луцьку дітям військовослужбовців подарували казку. Фото

23 Грудня 2023 19:22
Казкова історія про маленького сажотруса, пам’ятні світлини в чарівних локаціях і солодкі подарунки: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» організував свято для дітей військовослужбовців із Луцької громади.

Напередодні Різдва у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка було гамірно – на виставу «Піколетто» зібралися діти з перших-четвертих класів.

Малечу супроводжували вчителі. Дехто прийшов на п’єсу разом із батьками.
Як розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, влаштовувати для дітей із Луцької громади, зокрема для дітей військовослужбовців, свята з подарунками напередодні Різдва та Нового року – це вже гарна традиція.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає військовослужбовцям з 2014 року. Звісно, з моменту відкритого вторгнення у 2022 році ця допомога масштабувалася. І передаючи на фронт ті необхідні хлопцям речі – а це транспортні засоби, турнікети, амуніція, тепловізори, квадрокоптери, антидронові рушниці та багато іншого – ми розуміємо, що тут, у Луцьку, залишаються їхні сім’ї. Безумовно, про них також потрібно подбати. Немає такої людини, якої не торкнулася б війна. І діти військовослужбовців – особлива категорія. Вони хвилюються за своїх тат і мам, які перебувають на службі.

Тому ми організували серію новорічних дитячих вистав. Хочемо занурити дітей у казку, подарувати їм гарні емоції. Розуміємо, що йдеться і про малюків із дитячих садків, і про учнів початкових та середніх класів, і про старшокласників. Саме тому ми поділили дітей відповідно до вікових категорій, аби показувати їм різні цікаві вистави», – зазначила Катерина Шкльода.
Для найменших учнів підготували виставу за мотивами казки Ренато Рашела. Це історія про сажотруса Піколетто, який випадково потрапив усередину одного з будинків разом із Баббо Натале (італійське ім’я Святого Миколая).

«Бачимо, що діти перших-четвертих класів класно реагують на героїв. Вони сміються. Вони відповідають на запитання Баббо Натале. Вони дають підказки Піколетто. Вони комунікують із акторами. Це означає, що ми правильно підібрали виставу», – наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці Катерина Шкльода.
Як звернули увагу вчителі, які супроводжували дітей на виставу, театр, театральні студії – це місце, де діти отримують позитивні емоції та гарно розвиваються.

Маленька Христина прийшла в театр разом із татом-військовослужбовцем, який якраз приїхав додому у відпустку.

«Ми будемо робити все заради наших дітей, заради їхнього щасливого майбутнього, щоб усе було Україна! Саме заради них ми там і виконуємо свої обов’язки», – акцентував тато Христини, «кіборг», який зараз служить у 95-й бригаді.
Наприкінці свята малеча отримала солодощі.
У цілому з нагоди Різдва та Нового року понад трьом із половиною тисячам дітей військовослужбовців із Луцької громади Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» презентував подарунки.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus