USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Витверезники: за чи проти? Віце-мер Луцька – за. ВІДЕО

27 Травня 2013 16:40
Просякнуті алкоголем, брудні та агресивні – щодня по 30 людей, у свята вдвічі більше. Спочатку їх оглядає травматолог, хірург, терапевт – так дізнаються про ушкодження та визначають відділення, куди потрапить пацієнт. І кожен лікар ризикує здоров’ям – п’яні кидаються з кулаками будь-якої миті, - інформує ICTV.

«У нас були неодноразово випадки, коли страждали молодші медичні сестри, санітарки, медичні сестри, лікарі. Іноді були навіть і переломи, і кровотечі у співробітників», - розповідає завідувач приймального відділення Київської міської лікарні швидкої допомоги Олександр Береговий.

Кожен п’ятий нетверезий потрапляє до відділення токсикології або реанімації з тяжким алкогольним отруєнням.

«Молодь або ті, хто краще заробляють, вживають якісну горілку. А пенсіонери вживають різні фальсифікати - і тахікардія, і тиск підвищений, і цукор падає», - каже завідувачка токсикологічного відділення Київської міської лікарні швидкої допомоги Алла Богомол.

«Швидка» ж забирає лише п’яних, як чіп, або з ушкодженнями – за викликом міліції. Люди напідпитку отримують тільки адмінпротоколи. «Буйні» за порушення громадського порядку можуть опинитися і у відділку.
«Якщо він не може, наприклад, самостійно пересуватися, бо вже у п’яному вигляді десь лежить на землі, то в обов’язковому порядку викликається карета швидкої допомоги», - пояснює помічник начальника Шевченківського райвідділу міліції Києва зі зв’язків із громадськістю Наталія Калиновська.

У лікарні ж п’яних затримувати не мають права, навіть якщо виявляють у пацієнтів серйозні проблеми з алкоголем. Ті, отямившись, одразу рвуться додому. Та навіть крапельниці та уколи протягом доби під наглядом медиків - краще, ніж каральний витверезник, упевнений головний нарколог Києва.

«Медичні витверезники – це взагалі така установа, яка не має відношення до медичної. За всі роки існування медичних витверезників у нашій країні не було виявлено жодного хворого», - каже Володимир Ярий.

Користь від витверезників кілька років тому побачили народні депутати з різних фракцій. Цьогоріч за це виступив і віце-мер Луцька. А ось перехожі неоднозначно ставляться до відновлення витверезників, хоча й обурені засиллям вуличних п’яниць.

Поки ж варто сподіватися на витривалість медиків, сумлінну роботу міліції, а головне – на культуру пиття, якої українцям дуже не вистачає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 27 Травня 2013 17:28
А чи хтось бачив на селі хоч раз тверезого участкового?
анонімус Показати IP 27 Травня 2013 17:44
дайош більше реклами горілки і менше робочих місць!
ВІЙСЬКОВИЙ ПЕНСІОНЕР Показати IP 27 Травня 2013 19:12
Маленький Миколка запитує маму:"Мамо,а що в нашому місті згорів витверезник?"Мама відповідає:"Та вроді-ні,а чому ти так запитуєш?"Миколка:"А вон батько п"яний іде і на всю вулицю горланить-врагі сожглі родную хату".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus