USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Виїзд з місця проживання – чи можна залишати його без дозволу ТЦК. Роз'яснення

6 Березня 2023 23:00
Відповідно до частини четвертої статті 37 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України – без дозволу відповідного керівника).

Про це інформує ТСН.

Подібна норма, як зазначає адвокат Богдан Пересада, дозволяє трактувати, коли настає порушення цього правила, по-різному, адже немає роз’яснення найголовнішого поняття ― що таке місце проживання і якою територією воно обмежене.

Що саме вважається «місцем проживання» з якого заборонено виїздити – місто, вулиця, район чи районний центр чи область? Це місце, де особа фактично проживає чи юридично?

Подібну заборону фатично поршують сотні людей коли, наприклад, кожного ранку їдуть на роботу до іншого міста і так далі.

«Юридично зміна місця проживання наступає тоді, коли ви пропишитесь за новою адресою», – коментує юрист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Нові кріпаки Показати IP 7 Березня 2023 09:00
В туалет сходити теж дозвіл потрібен як неяк зміна локації без відома воєнкома ?
Макс Показати IP 7 Березня 2023 10:12
Це все хня , по Луцьку купа рузкоязічних по кабакам та рестораном які вже покупляли довідки про непридатність до військової служби , один запис в мед картку про вірусний гепатит за 50 баксів і гуляй як вітер. Слава Корупції !!!
Стас Показати IP 7 Березня 2023 12:19
Не тільки по Луцьку ще Львів, Франик, Тернопіль про Закарпуття я взагалі мовчу там як окрема республіка в якій час від часу чомусь?? вмикають сирени, в санаторіях і базах повно "непридатних" рузкоязичних впо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus