USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Визначення рівня алкоголю, кріомасаж, видалення папілом. Розцінки волинських медзакладів

22 Квітня 2021 18:24
Волинські медичні заклади розробили розцінки за надання платних послуг пацієнтам.

Їх затвердили члени медичної комісії за погодженням управління охорони здоров’я ОДА на черговому засіданні.

Зокрема 21 квітня подали калькуляцію платних послуг два заклади: Волинська обласна інфекційна лікарня та Волинський медичний центр терапії залежностей.

Читати ще: Консультація лікаря від 80 грн, КТ – 745-2500. Платні послуги волинських медзакладів

Нагадаємо, платні послуги впроваджуються для тих пацієнтів, які звертатимуться за консультацією лікарів чи на проведення обстежень самостійно без направлення від сімейного лікаря. Також за цими тарифами пацієнти платитимуть кошти, якщо згадані послуги не входять в пакети, оплачені Національною службою здоров’я України. Йдеться про послуги, які не передбачені НСЗУ, але є затребуваними.

Минулого місяця були затверджені тарифи Волинської обласної клінічної лікарні, Волинського обласного патологоанатомічного бюро, Волинської обласної інфекційної лікарні та Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства. Але, як зазначають медики, перелік платних послуг буде доопрацьовуватися.

Так, до прикладу, Волинська обласна інфекційна лікарня цей перелік розширила: раніше оприлюднили тарифи на аналізи крові. Цього разу – на інші процедури. Приміром, лікування доброякісних новоутворів шкіри (невусів, бородавок, папілом) методом коагуляції (1 елемент) коштуватиме 289 грн. Позбутися бородавок за допомогою рідкого азоту коштує дешевше: 155 грн за один елемент.

Методом ультразвукової терапії за 269 грн тут можуть пролікувати захворювання, пов’язані з порушенням функції сальних залоз (себорея, розширені пори, підвищена сухість). 176 гривень коштуватиме лікування випадіння волосся методом кріомасажу рідким азотом. Крім тарифів на лікування захворювань шкіри, затвердили також ще ціни на низку аналізів.
Свої розцінки розробив і Волинський медичний центр терапії залежностей. Визначення алкоголю в біологічних рідинах людини коштує 126 грн, наркотичних речовин 205,8 грн. Діагностувати стан алкогольного сп’яніння за зверненням громадян можуть за 150 грн, а обов’язковий профілактичний наркологічний огляд – 76,8 грн.
Згадані кошти у разі оплати послуги будуть офіційно надходити на рахунки закладів, а не через благодійні каси, як це було раніше.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Це реклама? Показати IP 22 Квітня 2021 19:46
Бо немає чим гордитися.
Юрист Показати IP 22 Квітня 2021 21:02
Забули дописати: на виконання вимог Конституції України щодо безоплатності надання медичної допомоги, враховуючи, що за обладнання пацієнти вже заплатили через стягнуті з них податки.
Клаус Показати IP 23 Квітня 2021 22:20
скоро встановлять плату за вхід до лікарні. Оце заживемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus