USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Визнав вину: як депутат, якого затримали в Луцьку, робив чоловіків багатодітними батьками

2 Вересня 2023 15:05
У Луцьку розглядають справу обранця Чернігівської райради. Слідчі переконані, що депутат приїхав на Волинь і разом із місцевим спільником організували схему, як за хабар переправити за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Для цього використовували підроблені свідоцтва про народження дітей.

Чернігівського депутата райради затримали в Луцьку в жовтні 2022 року. Йому інкримінують незаконне переправлення осіб за кордон. До схеми він залучив знайомого як посередника. Як кажуть слідчі, вартість депутатських послуг становила від трьох тисяч доларів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Прокурор у суді продемонстрував відеодокази. За його словами, це момент передачі підроблених документів про народження дітей.

«У вказаному конверті було два підроблених свідоцтва про народження дітей. Вказані свідоцтва надавали останньому право виїзду за державний кордон України. В подальшому вказаний конверт зі свідоцтвами був вилучений під час обшуку за місцем перебування обвинувачених на той час», – розповів прокурор Сергій Поліщук.

Обоє підсудних зазначили, що готові визнати вину. Мотиви своїх вчинків не назвали.

«Обвинувачені хочуть визнати свою вину. Тому, можливо, будемо розглядати справу у спрощеному провадженні», – сказав захисник Олександр Сівак.

Обвинуваченим загрожує від семи до дев’яти років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хз Показати IP 3 Вересня 2023 12:05
ааа ну як визнали то можна й відпускати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus