USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Другий день батьки не відпускають понад 200 дітей на навчання в аварійну школу на Волині

2 Жовтня 2019 21:54
235 учнів школи села Осівці Камінь-Каширського району другий день не відвідують навчання.

1 вересня цього року у селі мали відкрити нову школу, проте й досі діти змушені навчатися у приміщенні, що перебуває у аварійному стані, йдеться у сюжеті Суспільного.

14-річна Олександра Іщик розповідає, що за розкладом сьогодні мало бути 8 уроків, проте вона їх другий день не відвідує.

«Я робила домашнє завдання, думала піду в школу, але не пускають батьки», – ділиться Оксана.
Мати 9-ти класниці Олександри та другокласника ВолодимираСвітлана Іщик каже, що не пускає дітей на навчання, бо приміщення школи старе та небезпечне.

«Краще бути вдома. Почекати той тиждень два ніж ходити в ту аварійну школу де вікна побиті, стеля капає. Їжу довозять з сусіднього села холодну і голодну», – зауважує жінка. Та додає, що з 2016 у селі будують нову школу, її мали відкрити цього навчального року.

Сьогодні разом з іншими батьками жінка прийшла під будівлю старої школи на акцію протесту.
«Зібралися тому що не відкривають нову школу, ми живемо обіцянками. Після нового року, у вересні. Ми поступилися, ми дітей пустили. А тепер, що ми бачимо? Ми повірили», – скаржиться мама трьох учнів Людмила Тимошик.

Директорка закладу Любов Дем’яник розповідає, що разом з батьками на акцію протесту прийшли 30 працівників школи. Як підкреслює, навчатися у новій школі 235 учнів мали з першого вересня.
Керівниця школи, показуючи один із 5 корпусів навчального закладу, ділиться, що у 2013 ці приміщення були визнані аварійними. У нині не діючому харчоблоці закриті вікна, спортзалу немає.
У приміщенні, де харчуються діти, – залишки їжі, на стелі поселився грибок.Завгосп Михайло Леонець розповів, у новій триповерховій школі – 14 класних кімнат. На першому поверсі спортивна зала. У харчоблоці є кухонна техніка, проведені комунікації, встановлені умивальники та холодильник.
Як запевняє заступник голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександр Михалік, роботи у новій школі завершені на 96 відсотків. Та переконує, що затримка в оформленні документів.

«Найближчий час, місяць два, будуть оформлені повністю документи і школа відкриється», – каже Михалік.
Батьки ж, своєю чергою, під час акції проголосували за те, аби не пускати дітей на навчання до старої школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2019 22:28
Чому в мене в дитинстві такого не було? Тільки скажеш, не піду в школу. і ремінь свистить.
Людмила до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2019 16:56
Співчуваю. Вашим батькам, ну і вам теж. Я любила ходити до школи, мені там було цікаво. Та й школи на той час були новіші, не валилися.
ігор Показати IP 2 Жовтня 2019 23:37
а фейс заступник голови нехілий відгодував
психолог Показати IP 3 Жовтня 2019 09:24
Чекайте наступних виборів
читач Показати IP 3 Жовтня 2019 10:04
Школа фактично побудована, а "держиморди" не можуть оформити документи і розказують людям казки,як то тяжкою працею вони їх будуть підписувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus