USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Взимку в обласному драмтеатрі буде холодно?

16 Жовтня 2009 13:59

Представник Волинського обласний академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка розповів, що установа заборгувала за газ 100 тисяч гривень. Тому за допомогою він звернувся до Волиньради. Про це 16 жовтня йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, – інформує репортер «Волинських новин».
Інформація про гроші за газ з’явилася під час обговорення питання про внесення змін до обласного бюджету. Зокрема, начальник управління в справах молоді та спорту Волинської ОДА Микола Зайченко зауважив, що наразі спостерігається складна ситуація на Волині із фінансуванням спорту. Мовляв, наші сусіди із Рівненщини можуть більше коштів виділити, наприклад на будівництво басейну та спорткомплексів. А в нас – поганий стан фінансування спорткомплексів та виступів спортсменів на змаганнях. Тому він зауважив, що до нього звернулися області спортивні товариства і школи із проханням виділити кошти на комунальні послуги. Ця сума становить близько 100 тисяч гривень.
Опісля цього до членів комісії звернувся представник обласного театру, котрий і розповів про турботи «житла Мельпомени». Також він розповів і про те, що цьогоріч значні кошти були витрачені на ремонт сцени. Заступник волинського губернатора Василь Байцим зазначив, що такі питання має розглядати спеціальна комісія з енергозбереження. Він додав, що потрібно реально оцінити фінансовий ресурс і поцікавитися у відповідних керівників, чому не були впроваджені енергозберігаючі технології. Пан Байцим додав, що потрібно визначитися, кого справді підтримати цими грішми, а «де нам треба померзнути».
Депутат обласної ради Олександр Башкаленко зауважив, що така ситуація веде до боргової «ями». Саме тому потрібно не лише дати відповідне доручення фінансовому управлінню, але й запропонувати вихід із ситуації.
У підсумку заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим підкреслив, що не фінансував би такого розриву, приміром, раніше треба було думати про енергозбереження та утеплення приміщень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 14:07
ото класно, значить і працівники "просвіти" будуть мерзнути? їх же театр гріє. дааа...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus