USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Депутат Волиньради закликав уряд «жорстко відреагувати» на дії поляків

8 Лютого 2018 10:24
Підписавши зміни до закону про Інститут національної пам’яті, Польща таким чином займається фальсифікацією історії, зокрема, часів Другої світової війни.

Про це йшлося під час засідання позачергової сесії Волинської облради 8 лютого.

Як наголосив перший заступник голови облради Олександр Пирожик, потрібно звернутися до уряду з вимогою, аби він «жорстко відреагував» на дії поляків.

«Польща, яка заявляла, що виступає адвокатом України на міжнародній арені, зараз займає протилежну позицію… Це в той час, коли Україна спливає кров’ю, коли четвертий рік триває війна, а поляки підступно завдають удару нам у спину», – акцентував Пирожик.

Йдеться про зміни до закону про Інститут національної пам’яті, які передбачають штрафні санкції та ув’язнення терміном до трьох років за заперечення злочинів, здійснених у колаборації з Третім Рейхом, а також злочинів проти людства та «бандерівських» злочинів.

Читати ще: Як польський «бандерівський» закон вплине на трудову міграцію українців

Обранець громади пригадав, що на Майдан і на схід українці пішли саме з бандерівськими гаслами «Слава Україні! Героям слава» та з червоно-чорними прапорами.

Олександр Пирожик підкреслив, що українці, стримуючи агресію у своїй країні, захищаю також Європу, зокрема й Польщу.

1 лютого польський парламент ухвалив зміни до закону про ІНП, якими, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої. Напередодні, 6 лютого, президент Анджей Дуда підписав цей закон. Ухвалені зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, протести в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Найбільша опозиційна партія в польському парламенті "Громадянська платформа" (РО) зареєструє у парламенті "альтернативний" законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам’яті Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2018 12:43
Найкраща реакція уряду - це створення кількох мільйонів робочих місць із зарплатою мін. зарплатою від 15 тис грн. Інші види реакцій - це тільки збільшення зневаги до себе, до громадян країни.
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2018 12:54
По Бандері давно вже пора провести всеукраїнський референдум. Тоді швидше за все виявиться, що він нікому не потрібний, крім львівської, івано-фр. і тернопільської областей, а також осіб зацікавлених у погіршенні відносин із сусідніми державами. Для чого на всю Україну поширювати локально-місцеву постать?
КЛАВА Показати IP 8 Лютого 2018 13:29
Різко у даній ситуації можно тільки напружитись і пукнути у бік польського кордону...
Українець до КЛАВА Показати IP 8 Лютого 2018 17:54
Що цей і зробив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus