USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Я не зрозумів, як це сталося»: «звірівський» вбивця міг бути у стані афекту

30 Жовтня 2018 09:51
Атовцю, який зарізав співмешканку свого рідного брата обрали запобіжний захід – 30 діб тримання під вартою. Слідчий вимагав, аби чоловіка замкнули на 2 місяці, проте суд частково задовольнив клопотання.

Між тим адвокат підсудного Олександр Повх має намір подати апеляцію, аби чоловіка відпустили під домашній арешт. А також хоче добитися перекваліфікації статті 115 «навмисне вбивство» - у статтю 116 КПК – вбивство у стані афекту, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Трагедія трапилася у Звірівському лісництві 27 жовтня близько одинадцятої години. Двоє братів та жінка відпочивали в альтанці в лісі. Відомо, що розпивали алкогольні напої. Під час такого відпочинку виник конфлікт. Один з чоловіків, який до слова, служив у зоні АТО вдарив ножем жінку в область шиї. Від отриманих ран вона померла на місці події.
Інший чоловік жив з загиблою у громадянському шлюбі. Зараз він перебуває у психіатричній лікарні.

А Олег, який і скоїв вбивство, у СІЗО. Сьогодні суддя ухвалив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щоправда суд був поблажливий і замість двох місяців під замком, як вимагав слідчий, постановив зачинити чоловіка лише на 30 діб.

«Звичайно, шкодую! Я навіть не зрозумів, як це сталося. Звичайно, шкодую», - повторює Олег.

На суд прийшов син обвинуваченого та дружина Олена. І адвокат, і дружина акцентують увагу на тому, що чоловік воював в АТО і у нього нестабільна психіка. Мовляв, загибла його довела.

Якщо за навмисне вбивство дають від 7 до 15 років, то за вбивство у стані афекту – максимум 5 років. Різниця суттєва. Загиблій було 43 роки. У неї залишилися дочка та син. Дочку визнано потерпілою у справі.

Адвоката підсудному надала держава. Олександр Повх відзначив, що клопотатиметься про те, щоб суд відпустив його підзахисного під домашній арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 30 Жовтня 2018 10:08
Повх ти знаєш, що таке стан афекту, всьому вина спиртне, а це обтяжуюча обставина, і не треба говорити , що у всіх учасників АТО порушена психіка, подивіться на учасників Нескорених в Сіднеї, люди інваліди, а як себе ведуть і як живуть, перемагають
Та Показати IP 30 Жовтня 2018 10:22
бл..ть яка в х..р різниця в ато не був чи в ато був, та хоч в космос літав, яка така поблажливість може бути в цьому випадку?!!! Якщо психіка нестабільна, то нє фіг з бабами жити, а в психушку і лікуватись.
21 Показати IP 30 Жовтня 2018 10:26
Вбивці немає оправдання!!!!!
Oj Показати IP 30 Жовтня 2018 11:28
Що значить "довела"?! Не позортесь, чи тут вам "цілина казахтанська", як висловилась одна ідіотка, тобто, пардон, психолог. "Довела" могло б мати місце, якби вона перша пішла на нього з ножем, молотком, пістолетом і таке інше, тоді могла б бути самооборона вимушена, як захист власного життя. А у всьому іншому ваше "довела" до вбивства не проходить, навіть якби вона йому в фейс плюнула. Дичь!
експерт Показати IP 30 Жовтня 2018 12:37
Можливо й був афект, але такий адвокат... Фарбований лис Повх. Радянський мент. Коли ментам нікуди діватись, вони йдуть в адвокати. Знівельована професія на 100%.
Реаліст Показати IP 30 Жовтня 2018 13:27
Який афект? Чим він був викликаний? Не вмієш пити горілку , не маєш міри і не вмієш контролювати себе - пий гноївку, але розводь водою, щоб в голову не вдарила.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus