USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я пішов працювати в міську раду, не побоявшись ризикнути репутацією», – Олександр Котис

30 Квітня 2021 15:59
Відділ охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради зробив усе можливе, аби зруйнована садиба на вулиці Ярощука мала статус пам’ятки.

Про це у блозі для Інформаційного агентства Волинські Новини пише начальник відділу, краєзнавець Олександр Котис.

«Зникла садиба на вулиці Ярощука, яка завжди була привабливою родзинкою цілої вулиці і яка мала велику архітектурну та історичну цінність. Це без сумніву велика втрата для Луцька», – констатував посадовець.

Читати ще: Скандальний будинок на Ярощука у Луцьку не має статусу пам’ятки архітектури

«З точки зору процедури відділ зробив усе, щоб цей будинок мав статус пам'ятки. Була написана і ухвалена Програма обліку об’єктів культурної спадщини Луцької міської територіальної громади на 2020-2022 роки. Відповідно до Порядку обліку об’єктів культурної спадщини були підготовлені матеріали із пропозиціями надання об’єктам статусу нововиявлених пам’яток (включно з Ярощука, 12)», – наголосив він.

Читати ще: У Луцьку не можуть знайти власника історичної будівлі, що руйнується

Як відомо, окремі міські депутати й громадські діячі розкритикували мерію й відділ охорони культурної спадщини за нібито бездіяльність у питанні збереження історичної будівлі, яка, проте, перебуває не у комунальній, а у приватній власності.
«Я пішов працювати в міську раду, не побоявшись ризикнути своєю репутацією. Знаючи наперед, що це дуже неідеальна структура, що робота не буде простою і що ілюзії розіб’ються об камінь. З цим я стикаюся не вперше і дуже добре знаю: шлях прогресу від читання книжок і філософствування є мертвий... Шлях ризику є правильним. Шлях втрати ілюзій є правильним. Шлях втрати ілюзій відбувається виключно через власний досвід. Іншого не дано. Іти працювати в складні, але перспективні обставини (в міську раду) – правильно. Розповіді у фейсбуці – ще більш безглузді, ніж читання книжок і перегляд фільмів», – опонує Олександр Котис скептикам.

Читати ще: Вілла серед сміття: у центрі Луцька руйнується садиба 20-х років

«Я пішов працювати в міську раду, не побоявшись ризикнути своєю репутацією. Вирішив тоді більше не підтримувати інфантильну позицію «коментатора» без спроби увійти в процес і адміністративно вплинути на ситуацію. Ризикнув і буду ризикувати й надалі. Це моє місто і практично вся моя публічна діяльність робиться заради Луцька. Інше мене не цікавить. Ми колись підемо в минуле – залишаться тільки наші справи, незалежно від того, наскільки вони були (не)успішними в конкретному місці у конкретний час», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
бутафория Показати IP 30 Квітня 2021 18:24
вот так и украины не станет- все боролись, а результата нет...вот куски уже отваливаются под лозунгами, а все бутафория, сюрреализм)
Вася Показати IP 30 Квітня 2021 20:51
До того будинку років двадцять, а то й тридцять нікому не було діла. А коли він дійшов до аварійного стану, так всі загвалтували, що то якась там родзинка. Сам жив на Ярощука довгий час, і тільки один єдиний раз бачив, що там якийсь рух був. Він нагадував будинок з привидами. Про збереження треба думати завчасно, а не як завжди
Станіславський Показати IP 30 Квітня 2021 21:17
Н Е В І Р Ю !
Ростов Показати IP 4 Травня 2021 10:30
симпатичный домик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus