USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Я помітила, який тато змучений», – донька волинського Героя з 14-ї бригади

22 Лютого 2024 09:03
Князівський хрест Героя «Навіки у строю»: дружина Людмила та донька Дарина отримали нагороду, якою керівництво 14-ї бригади відзначило посмертно їхнього рідного Юрія Ліщука. Він загинув у травні 2022 року.

Юрій Ліщук із села Старі Кошари Люблинецької громади пішов на війну в перший день, навіть не маючи військового квитка, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«24 лютого, коли все почалося, ми їхали на роботу разом. І він, навіть не задумуючись, пішов. Його військовий квиток був удома. Він сказав, щоб його передали. Він відразу пішов у військкомат», – пригадала Людмила.

25 лютого чоловік вирушив на фронт. Спочатку Житомир, потім Київ, Миколаїв, Херсон і останній Харків. У селі Краснопавлівка на Харківщині Юрій Ліщук загинув 11 травня, коли залишився на позиції ремонтувати автомобіль.

«Він ішов ставити чайник і телефон на зарядку. Хлопці стояли біля машини. І прилетіла збоку ракета. Будівля завалилася. Всі залишилися живі, тільки не він», – сказала Людмила.

Вона зізналася: коли чоловік був на війні, по відеозв’язку говорили рідко, бо Людмила не могла стримати сліз:

«Він не любив, як я плакала. Він по відеозв’язку ніколи не дзвонив. Якщо і дзвонив, я відразу починала плакати… «Ти заспокоїшся, і я передзвоню», – отак говорив. Я знала, що мені плакати не можна, бо він не буде зі мною говорити».

Тому по відеозв’язку чоловіка більше бачили діти. Їх у Людмили та Юрія – троє.
«Уперше я побачила тата, як після початку війни минув місяць. Я стримала сльози. Але як тільки ми поговорили і я поклала телефон, почала плакати. Я побачила, наскільки тато змінився, наскільки він був змучений, виснажений. Я знала, що він дуже сумує за нами. Я знала, що він хоче додому. Ми ніколи з татом так надовго не розлучалися», – пригадала донька Дарина.

Читати ще: У Луцьку сім’ї Героїв із князівської бригади отримали їхні посмертні відзнаки «Навіки в строю». Фото

Нагадаємо, 20 лютого нагороди Князівський хрест Героя «Навіки у строю» отримали понад 100 рідних полеглих на війні воїнів 14-ї бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus